Es busquen pisos de lloguer a Figueres per a víctimes de violència masclista

La Fundació Ser.gi només pot donar sortida a un 10% de la demanda de persones que sol·liciten atenció en habitatge


La Fundació Ser.gi ha començat una campanya per trobar pisos buits a Figueres i rodalies i destinar-los a lloguer social per a dones que han patit violència masclista.

L'entitat avança que el preu serà acordat en funció de les possibilitats de cada dona. D'aquesta manera, es tindrà en compte si té fills, quin sou té i quin marge de recursos pot disposar per afrontar les despeses de l'habitatge i, a canvi, els propietaris rebran avantatges i descomptes. La idea és que els propietaris que tinguin pisos buits, els destinin a lloguer social per acollir les dones que han estat maltractades a mans de les seves parelles.

La campanya es concentrarà amb una enganxada de cartells al territori i diverses accions a les xarxes socials. Durant el 2021 la fundació ha acompanyat nou dones que havien patit violència masclista en oferir-los un habitatge i refer la seva vida. Cinc dels casos son a Girona, dos a Salt (Gironès) i dos més a Figueres.

La cessió d'aquests pisos serà per cinc anys com a mínim. Però a canvi tenen garantit el cobrament del lloguer mensual, el retorn del pis en el mateix estat de conservació, una assegurança gratuïta durant la vigència del contracte, la gestió administrativa gratuïta, una bonificació del 95% de l'IBI i el seguiment periòdic al domicili.

La Fundació Ser.gi ja gestiona 140 pisos a la demarcació, i 128 d'ells son de particulars. Tots ells estan destinats a lloguer social i nou específicament al programa de dones supervivents, dedicat a les víctimes de violència masclista. Malgrat tot, la fundació afirma que només pot donar sortida a un 10% de la demanda de persones que sol·liciten atenció en habitatge.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article