El Govern espanyol transferirà 307 milions d’euros a les autonomies per desplegar polítiques feministes

El Ministeri d’Igualtat proposa destinar 38,1 milions a Catalunya, xifra que haurà d’avalar una conferència sectorial


El govern espanyol ha aprovat transferir 307 milions d'euros a les comunitats autònomes per desplegar polítiques feministes. Concretament, 190 milions d'euros per al ‘pla corresponsables’ per a la cura de menors de 16 anys i 117 milions d'euros per a polítiques contra la violència de gènere. 

El Ministeri d'Igualtat proposa destinar 38,1 milions d'euros a Catalunya -23,15 milions d’euros per al ‘pla corresponsables’ i 14,9 milions d’euros per a la lluita contra la violència masclista-. Fonts d'Igualtat remarquen que la xifra que rebrà cada comunitat haurà de ser avalada en una conferència sectorial aquest mes amb la qual cosa podria haver-hi modificacions.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha destacat en roda de premsa després del Consell de Ministres que l'aprovació d'aquests fons s'ha fet en el primer trimestre la qual cosa implica una reducció del 55% dels terminis d'aprovació. Montero ha explicat que l'objectiu és "garantir l'agilitat" i el "desplegament el més ràpid i eficaç possible" d'aquestes polítiques.

Montero ha remarcat que el 'pla corresponsables', que també va tenir una dotació de 190 milions d’euros l'any passat, cerca “facilitar la conciliació de les famílies” i enguany s'ha ampliat de 14 anys a menors de 16. “El dret a la conciliació existeix”, ha dit Montero, que ha defensat que les polítiques feministes “fan d'Espanya un país millor”.

Pel que fa a la lluita contra la violència de gènere, Montero ha dit que els fons permetran desenvolupar programes per combatre-la així com per donar assistència integral a víctimes de tota mena de violències contra les dones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article