“Van ser dies de llàgrimes al tornar a casa i de cansament extenuat, però ens quedem amb el que n’hem après”

L’ICS dona el tret de sortida a un cicle de conferències amb motiu dels dos anys de pandèmia


L’Institut Català de la Salut (ICS) ha donat el tret de sortida al cicle de conferències per commemorar els dos anys de la pandèmia a Catalunya. En la primera sessió les xerrades s’han centrat sobretot en els primers moments de la pandèmia i ha evidenciat la capacitat resolutiva i la intuïció dels equips d’atenció primària abans que comencés la primera onada. “Van ser dies de llàgrimes al tornar a casa quan ningú ens veia i de cansament extenuat, però ens quedem amb el que n’hem après”, ha explicat Mihaela Curbat, mediadora EAP Alcarràs.

L’obertura del seminari, aquesta setmana, a anat a càrrec de la directora gerent de l’ICS, Yolanda Lejardi i la directora d’Atenció Primària, Ariadna Mas, les quals han destacat que el cicle de conferències és una bona oportunitat per “parar, reflexionar i fer una mirada retrospectiva,  no des de la nostàlgia, sinó des de l’agraïment, el suport i, sobretot, mirant al futur”.

En les xerrades hi han intervingut professionals de diverses especialitats i d’arreu del territori de l’atenció primària. A través d’un objecte significatiu i les seves experiències en primera persona, els ponents han fet viatjar en el temps als assistents, recordant moments clau de la pandèmia com el tancament perimetral de la Conca d’Òdena o la sensació de desconeixement i incertesa en veure els primers casos de pacients infectats amb la malaltia. També durant el seminari s’ha projectat un vídeo en record dels professionals que han mort durant la pandèmia.

Totes les conferències i els materials es poden recuperar a la pàgina web, així com al canal de Youtube de l’ICS. En les properes sessions, que tindran lloc el dimecres 23 de febrer i el 2 i 9 de març, s’abordaran altres temes com la gestió de la Covid-19 a les presons, l’arribada de les vacunes, la recuperació del diagnòstic i la clínica en el període entre onades o l’estratègia dels cribratges poblacionals. El cicle finalitzarà amb una sessió monogràfica dels projectes amb visió de futur per implementar en aquesta nova fase de normalitat.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article