Barcelona comença a caminar cap al Pacte de Ciutat contra la soledat

S’impulsarà una guia per prevenir, detectar i acompanyar els adolescents i joves en situacions de soledat


Barcelona inicia el camí per a l’assoliment del Pacte de Ciutat contra la soledat aquest dimecres amb la primera trobada de la Taula de Soledat, que té funcions de seguiment i informació.  Segons l’enquesta òmnibus del 2020, el 3,5% dels barcelonins manifesten sentir-se sols, un sentiment afecta en major proporció els joves de 16 a 24 anys (7,1%), els de 25 a 34 anys (4,7%) i els majors de 65 anys (4%). Per aquest motiu, una de les accions que s’impulsaran serà una guia per prevenir, detectar i acompanyar els adolescents i joves en situació de soledat.

“Cada dia som més les institucions i entitats que vetllem per incorporar aquesta mirada a la nostra activitat. La vida urbana ha de ser més inclusiva, que tothom se senti partícip d'una comunitat”, ha dit el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), Joan Ramon Riera.

El Pacte de Ciutat implica que s’intensificarà la tasca amb les entitats socials i altres agents, públics i privats, que treballen per pal·liar la soledat i l’aïllament social a Barcelona, sigui de manera directa o indirecta i en tots els cicles de la vida. En aquest sentit, s’han presentat les primeres dades d’un directori de projectes d’entitats, fundacions i associacions de Barcelona que permetrà fer un mapa de tot allò que s’està duent a terme a la ciutat en temes de soledat. A aquest directori hi estan cridades associacions, fundacions, organitzacions, universitats i entitats públiques, i ha de permetre conèixer de més a prop les accions disponibles en relació amb la soledat per tal de col·laborar-hi més estretament i construir conjuntament un Pacte de Ciutat.

També en el marc del Pacte de Ciutat contra la soledat, s’està treballant per celebrar unes Jornades Internacionals contra la Soledat el novembre de 2022, en què participaran projectes, entitats, experts i expertes del món acadèmic i representants polítics de Barcelona i d’altres ciutats que estan desenvolupant estratègies per pal·liar la soledat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article