Vuit de deu centres de l’Opus deixaran de segregar per sexe per mantenir les subvencions

Un dels centres, Les Alzines de Girona, explica que ho fa obligada per la decisió del Govern de retirar els concerts


Vuit de deu centres de l'Opus a Catalunya deixaran de segregar per sexe a partir del curs vinent per mantenir les subvencions, segons ha pogut saber l'ACN, després que el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, anunciés l'octubre passat la intenció de no renovar el concert a les escoles que ho fan.

Una de les escoles que ha fet el pas és Les Alzines de Girona, que en un comunicat indica que “obligats” per la decisió del Govern i per “evitar un greuge irreparable a les famílies i personal de l'escola”, s'ha sol·licitat la renovació de la subvenció adaptant-la als requisits de la nova Llei d'Educació.

Això vol dir que la propera preinscripció escolar “la podran realitzar tant noies com nois”.

L'escola Les Alzines, fins ara de noies, forma part de la desena que gestiona el grup Institució Familiar d'Educació, i de les quals vuit tenen previst obrir els cursos a alumnes d'ambdós sexes per mantenir el concert.

Per la seva banda, Educació demana a les escoles de l'Opus que demostrin  que deixaran de segregar per sexe. A més, els ha donat un termini de 10 dies perquè aportin proves que això serà així. Entre aquestes, han de explicar com ho han comunicat a les famílies, els claustres i el consell escolar, quins són els canvis sobre els espais i quin és el nou projecte educatiu que doni aquesta perspectiva de gènere.

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha insistit que aquests centres ara mateix no tenen el concert i ha asseverat que no se'ls renovarà si es manté la segregació. Cambray ha explicat que tots els centres concertats que segreguen per sexe ja van rebre la comunicació de la fi del concert aquest curs. Davant de l'anunci dels centres de l'Opus però, Educació ha demanat proves per comprovar que el que diuen és cert i té una base. “Ara mateix no tenen el concert”, ha manifestat en roda de premsa.

El conseller ha insistit que cap escola que segregui per sexe estarà finançada per fons públics el curs vinent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article