S’acaben les quarantenes als centres educatius a partir de dimecres

El Govern aixeca les mesures per fer front a la Covid-19 a les escoles, però manté les mascaretes en interiors i els grups de convivència


Els alumnes que siguin contacte estret d'un cas positiu de Covid-19 ja no hauran de fer quarantena a partir de dimecres. El Govern ha decidit flexibilitzar la gestió de la pandèmia als centres educatius i mantindrà únicament mesures com l'ús de la mascareta als interiors, els grups de convivència estable i la necessitat de ventilar molt bé les aules.

D'aquesta manera, no només ja no s'indicaran confinaments preventius, sinó que també es deixaran d'identificar els contactes estrets i els centres escolars i les famílies ja no hauran de comunicar si el motiu de l'absència a classe de l'alumnat és degut a la Covid-19. Únicament els centres d'educació especial encara utilitzaran l'aplicatiu Traçacovid per comunicar els casos que siguin positius per la malaltia.

A conseqüència d'aquesta decisió, es deixaran de prescriure tests d'antígens per al professorat i només es mantindran les proves finançades per a l'alumnat d'educació especial que hagi sigut contacte estret d'un cas positiu.

L'alumnat no és grup de risc

Aquest canvi en la gestió de la pandèmia als centres educatius respon, segons el Govern, a les recomanacions de la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, que diu que només s'identificaran els contactes estrets en aquells àmbits on l'exposició al virus es consideri de risc alt. En aquest sentit, des del Departament de Salut defensen que “els infants i joves han demostrat que no són, en termes generals, un grup de risc”.

Tot i això, Salut Pública continuarà monitorant l'efecte de la Covid-19 als centres escolars i des del Govern avisen que, “si en algun moment cal prendre alguna mesura, es treballarà amb el centre afectat com en qualsevol altre entorn”. Els departaments d'Educació i de Salut han enviat una carta als centres escolars i sanitaris, respectivament, informant de la finalització d'aquestes indicacions.

El conseller d'Educació, Josep Maria Argimon, ha afirmat que demanarà que es retirin les mascaretes als interiors de les escoles a partir de la setmana que ve “o d'aquí a dues setmanes”. Aquesta retirada de les mascaretes es farà de forma gradual, començant per l'alumnat de menys edat fins als més grans, segons ha comunicat el conseller en declaracions a l'ACN.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article