La Federació Plataforma Trans denuncia el retard en la tramitació de la llei trans

El col·lectiu creu que hi ha manca de “voluntat política” i reclama que el Consell de Ministres l’aprovi en segona volta abans de juliol


La Federació Plataforma Trans ha denunciat el retard en la tramitació de la llei trans i ha criticat “manca de voluntat política” del govern espanyol. La presidenta de l'entitat, Mar Cambrollé, ha lamentat que ja han passat més de vuit mesos des de l'aprovació en primera volta de la norma per part del Consell de Ministres i encara no s'han fet avenços.

“Si hi ha voluntat política, es tramita qualsevol llei en dos mesos”, ha dit Cambrollé en una compareixença al Congrés aquest dimarts a la qual han assistit diputats d'Unides Podem, ERC, EH Bildu, JxCat, la CUP, Més País, Nova Canàries i Compromís per donar suport al col·lectiu.

Cambrollé ha reclamat que de cara al juny la llei trans torni a passar pel Consell de Ministres en segona volta i ha avisat que és una “irresponsabilitat política” retardar l'aprovació del text, que considera “insuficient”.

La Federació Plataforma Trans ha denunciat que la violència contra el col·lectiu va en augment i que una norma que reconegui els drets del col·lectiu “és una de les assignatures pendents” de la democràcia espanyola.

Cambrollé també ha explicat que el PSOE no ha contestat les seves peticions per reunir-se amb ells, però ha agraït el suport dels partits que han assistit a la seva compareixença.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article