Educació prepara una normativa perquè tots els instituts escola facin horari de matí i tarda

El Departament proposa una tarda no lectiva a primària, sempre que el centre pugui oferir activitats complementàries


El Departament d'Educació està enllestint una normativa per tal que tots els instituts escola facin horari partit de matí i tarda, segons ha avançat TV3 i han confirmat fonts de la conselleria a l'ACN. Ara hi ha vigent una normativa que estableix un mínim de tres tardes, tot i que no tots les fan. En concret, hi ha 27 dels 97 instituts escola on ara no es fa cap tarda o en fan una o dues. Aquests són els que es veurien afectats per la normativa, que podria entrar en vigor el curs vinent. D'altra banda, Educació proposa que els alumnes de primària d'aquests centres tinguin una tarda no lectiva, sempre que s'ofereixin activitats complementàries que garanteixen l'horari escolar i permetin més hores de coordinació al professorat.

La conselleria sosté que un institut escola té un projecte coordinat i relacionat entre primària i secundària i per això defensa la necessitat d'igualar els horaris. Ara mateix, mentre a primària es fa torn partit de matí i tarda, hi ha 27 instituts escola on els alumnes fan jornada intensiva o bé només hi van una o dues tardes.

També pel que fa a secundària, Educació ha plantejat que els patis siguin considerats lectius, com ja passa a primària.

Dimecres, extraescolars de tarda a primària

Un altre dels plantejaments d'Educació per als instituts escola, és que una tarda a la setmana sigui no lectiva per als alumnes de primària. En concret, planteja que sigui la tarda de dimecres.

Això sempre que el centre proposi alternatives, com activitats extraescolars, de tal manera que els alumnes romanguin el mateix temps a l'escola. Aquesta tarda serviria perquè mestres i professors puguin fer tasques de coordinació.

Fi del pla pilot de jornada intensiva

Per últim, Educació només prorrogarà un curs més el pla pilot a través del qual 25 centres fan jornada intensiva a primària. S'ha decidit prorrogar un curs més pel context de la pandèmia, però el curs 2023-2024 aquest pla pilot finalitzaria.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article