Unes 1.100 persones més de la demarcació de Tarragona rebran la prestació per a cuidadores no professionals

El Govern ha eliminat el termini d’espera de 18 mesos per cobrar la subvenció, que arribarà a quasi 11.000 beneficiaris


El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha eliminat els divuit mesos d'espera per a les persones que van sol·licitar la prestació per a persones cuidadores no professionals. A la demarcació de Tarragona, un total de 1.106 persones que l'havien sol·licitat la rebran a partir del mes de març, sumant-se a les 9.801 persones que ja la reben actualment, fins a les 10.907.

Una persona cuidadora no professional és aquella que conviu amb la persona en situació de dependència i l'atén de forma continuada en aquelles tasques quotidianes que no pot realitzar per si mateixa. L'ajut promou el manteniment a la pròpia llar de les persones amb grau de dependència reconegut.

La supressió del termini d'espera arriba després que el 2012, quan es va aprovar la resolució favorable, el Govern decidís ajornar el cobrament de la prestació fins a un màxim de dos anys. El 2017 aquest termini es va reduir a 18 mesos com a màxim i aquest any s'ha decidit eliminar-lo completament, ja que com ha explicat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, “esperar 18 mesos per a cobrar és un temps massa llarg per a la persona amb dependència i per a les seves famílies”.

La supressió beneficiarà a tot Catalunya 6.400 persones i compta amb una inversió mensual d'1,4 milions d'euros, el que suposa una despesa de 17 milions anuals. En total, el Govern preveu invertir 255 milions d'euros aquest any 2022, 21 milions més que l'any passat, amb la intenció d'arribar a les 88.000 persones cuidadores no professionals a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article