Les entitats sense ànim de lucre també poden demanar els ajuts del SOC per contractar persones joves

En un principi la convocatòria només estava oberta a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat


El Departament d'Empresa i Treball ha detallat que les entitats sense ànim de lucre també poden sol·licitar els ajuts del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que es van posar en marxa per contractar persones joves. La convocatòria estava oberta inicialment a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat, però a partir d'aquest dimarts també hi poden accedir les entitats sense ànim de lucre.

La Generalitat atorgarà a les empreses una subvenció de 17.684 euros per cada jove menor de trenta anys contractat un any a jornada completa. En total es destinaran 125 milions d'euros a la convocatòria. Així mateix, s'ha ampliat en un mes el termini de sol·licitud, fins al 30 d'abril, tot i que els contractes han d'estar subscrits abans de l'1 d'abril.

El Departament d'Empresa i Treball estima que els ajuts serviran per contractar més de 7.000 joves. La meitat del pressupost es destina a subvencionar contractes en pràctiques per a joves amb titulació (universitària, cicles formatius o certificats de professionalitat) i l'altra meitat a contractes laborals que no es poden subscriure a un contracte de pràctiques.

Per accedir al programa cal que els joves tinguin entre 16 i 29 anys i estiguin inscrits al SOC com a demandant d'ocupació no ocupat. El nombre de contractes subvencionats per cada empresa no pot ser superior a cinc. Així mateix, tampoc es podrà superar el 50% de la plantilla de l'entitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article