Gairebé la meitat de les dones ateses per Assís tenen feina tot i no tenir llar i el 68,3% afirma haver patit violència

Entre els homes, només un 10% dels que es troben en situació de sense llar treballen


Un 48,7% de les dones en situació de sense llar enquestades pel Centre d’Acollida ASSÍS estan treballant. La xifra dista de la dels homes, on només un 10% dels sense llar enquestats té feina. Pel que fa a les dones, un 34,1% de les ateses per l'organització té feina a temps parcial i el 14,6% a temps complet. La responsable del programa Dones Amb Llar d'Assís Elena Sala, explica que anys enrere tenir feina suposava poder mantenir-se per si mateixa però això ha canviat.

 Els sectors predominants de les feines de les dones enquestades són el de la neteja i les cures, sectors molt marcats per la pandèmia i generalment precaris. D'altra banda, el 68,3% ha patit violència al llarg de la seva vida i la meitat d'aquestes, violència sexual.

El Centre Residencial d’Inclusió La Violeta, gestionat per Assís i concertat per l’Ajuntament de Barcelona, ofereix atenció social i allotjament a dones abans de que s’arribi a una situació de carrer. Les primeres dades d’evolució del recurs mostren que el 60% de les dones han aconseguit trobar feina durant la seva estança, en els primers sis mesos. Tot i això, acostumen a ser feines temporals, amb molta parcialitat i amb una escletxa salarial important.

Pel que fa a la situació de sensellarisme, el 56,10% de les dones ateses per ASSÍS s’ha trobat en una situació de sense habitatge en els últims sis mesos i un 4,88% de les enquestades diu haver-se trobat en una situació de carrer.

Assís ha apuntat que les dones arriben en pitjors condicions a una situació de carrer només pel fet de ser dones. Pel desavantatge inicial, per ser víctimes de violència, la por i la inseguretat i es veuen més afectades que els homes ales estigmes socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article