1 de cada 5 persones amb discapacitat intel·lectual no se li reconeix el seu grau de dependència

Un estudi del Dincat evidencia la necessitat d'una major coordinació entre administracions i serveis


Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) ha creat l'Observatori Dincat - Drets i discapacitat intel·lectual per vetllar perquè les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) puguin exercir els drets que tenen reconeguts. Uns drets que els contempla, per exemple, la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

L'Observatori emetrà, cada 6 mesos, un informe que reflectirà el grau d'acompliment dels drets a Catalunya en base una enquesta als usuaris de les entitats associades a Dincat i l'informe monogràfic que analitzarà si està prou garantit el dret a la mobilitat per al col·lectiu que Dincat representa, analitzant totes les xarxes de transport a Catalunya.

Del primer informe es desprèn que les incidències més constants són les que qüestionen el resultat de la valoració del grau de dependència, seguides de les relacionades amb els temps d'espera. A més, una de les dades més rellevants és que una de cada cinc persones enquestades no ha vist reconegut el seu grau de dependència i una de cada tres es mostra disconforme amb el grau que se li ha reconegut, unes dades que qüestionen l'adequació a la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual de l'eina de valoració que s'utilitza.

Amb la intenció de solucionar aquests problemes, Dincat proposa una major coordinació entre administracions i serveis així com l'articulació de polítiques necessàries per prevenir que la persona amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament no acabi esdevenint dependent.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article