Les televisions es descuiden de les persones amb deficiència auditiva

En la majoria subtitulen poc més de la meitat del percentatge exigit per la Llei de l'audiovisual


La nova Llei de l’audiovisual preveu que el 75% de la programació de les cadenes de televisió privades i el 90% de les públiques haurà d’estar subtitulada abans de 2013. Ara mateix, però, la realitat és ben diferent: TV1 emet només el 40% de la programació subtitulada, mentre que La 2 té adaptats el 62% dels seus continguts. Entre les privades, Tele 5 emet menys del 25% de la programació amb subtítols, a diferència de La Sexta, que supera el 80% de programes subtitulats, segons COCARMI.

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, la qual també explica que les televisions hauran d’oferir almenys dues hores a la setmana (10 en el cas de les públiques) de doblatge en llengua de signes i a través del sistema d’audiodescripció. Unes xifres que no seran obligatòries fins d’aquí a quatre anys.

El Comitè considera que "la proposta és clarament insuficient i continua vulnerant els drets d’aquestes persones a rebre la mateixa informació que la resta de la població" i explica que les cadenes s'excusen en l'alt cos que suposa oferir aquest servei, sense pensar que potser no han valorat que oferir aquest servei pot comportar aconseguir nous espectadors.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article