L’èxode ucraïnès arriba a Catalunya en cerca de refugi

L’Estació de Sants està sent el principal punt d’arribada de refugiades ucraïneses per a tot l’Estat espanyol i a Guissona ja n’acullen a 143 persones


Catalunya està començant a rebre les primeres persones refugiades ucraïneses. L'Estació de Sants a Barcelona està sent el principal lloc d'arribada per a les persones que fugen d'Ucraïna i volen marxar cap a altres municipis catalans o fins i tot altres indrets de l'Estat espanyol, amb una afluència de prop de 200 viatgeres diàries. A Guissona (Segarra), per exemple, el diumenge ja en comptabilitzaven 143 refugiades procedents de llocs com Varsòvia (Polònia) i que havien pogut fugir de la guerra gràcies a un avió humanitari apadrinat per Open Arms i la Fundació Solidaire.

Des de fa deu dies, l'Estació de Sants està sent el principal centre ferroviari d'arribada de refugiades ucraïneses a l'Estat espanyol, amb unes 200 persones diàries, moltes de les quals segueixen després la seva ruta fins a altres ciutats. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a través de Renfe i Adif, està gestionant la logística per al trasllat d'aquestes persones. En aquest sentit, Renfe ofereix als qui arriben transport gratuït en tren fins al seu destí, i ja s'han facilitat 4.563 bitllets. Des de dissabte i fins al 16 de març es posaran en circulació nous trens especials des de París fins a Figueres, Girona i Barcelona.

Amb la Creu Roja, s'han organitzat diversos dispositius d'assistència a les estacions ferroviàries de tot l'Estat espanyol on arriben refugiats, la més important, Barcelona Sants. Segons informa el Ministeri, Renfe i Adif estan facilitant el trasllat de tots els refugiats en trens regulars i especials, amb avituallament gratuït fins als seus destins finals.

Els destins de les persones refugiades arribades en tren són diversos, però principalment Barcelona, Madrid, Alacant, València. Segons informa Renfe, les estacions de Figueres-Vilafant, Girona, Sant Sebastià, Irun, Madrid-Atocha (rodalies) i Badajoz, estan funcionant com a principals estacions d'enllaç.

Guissona ja acull 143 refugiats ucraïnesos

El nombre de refugiats ucraïnesos que acull Guissona (Segarra) no para de créixer i ja n'hi ha 143. Això, després de l'arribada durant la matinada de diumenge de 20 persones més, 9 adults i 11 infants, procedents de Varsòvia (Polònia) i que han pogut fugir de la guerra gràcies a un avió humanitari apadrinat per Open Arms i la Fundació Solidaire.

L'alcalde de Guissona, Jaume Ars, ha indicat que els desplaçats es troben en habitatges de veïns del municipi i pisos que han estat cedits. Així mateix, a Biosca ja hi ha quatre persones allotjades a les antigues escoles, espai que l'Ajuntament i voluntaris han habilitat a contrarellotge per poder acollir refugiats. Guissona espera que en els dies vinents arribin més persones ucraïneses i diu que en pot assumir unes 200.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article