Drets Socials enquestarà al 25% dels infants tutelats sobre la seva situació abans de l’estiu

Se’ls preguntarà sobre la seva situació amb relació a temes com la seguretat, la salut i el desenvolupament personal


El Departament de Drets Socials farà una enquesta al 25% dels gairebé 10.000 infants i adolescents tutelats per la Generalitat a Catalunya, on se'ls preguntarà sobre la seva situació en relació amb temes com la seguretat, la salut i el desenvolupament personal. L'objectiu és tenir els resultats aquest estiu.

El secretari d'Infància i Adolescència, Alexis Serra, ha explicat a la Comissió d'Infància del Parlament de Catalunya que el departament ja ha fet un treball de camp demoscòpic per triar 2.000 infants i adolescents tutelats per la Generalitat que en els mesos vinents seran enquestats sobre la situació en la qual viuen. Aquesta mostra inclou tant nens que resideixen en centres d'acolliment com nens que viuen amb família extensa o famílies alienes.

“Volem saber quines són les opinions que tenen els infants i adolescents que viuen en aquests moments tutelats per la Generalitat”, ha dit la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que ha afegit: “Sense aquestes dades no podem saber si la feina que estem fent és útil o no”.

Segons ha anunciat Serra, la conselleria tindrà els resultats d'aquesta primera enquesta a l'estiu i serviran per millorar “el model de protecció” dels infants i adolescents tutelats. La intenció del Departament és repetir l'enquesta els propers exercicis, triant cada any un 25% dels infants sota empara de la DGAIA.

Gestió dels infants ucraïnesos que arriben a Catalunya

Per altra banda, sobre l'arribada d'infants i adolescents d'Ucraïna, la consellera Cervera ha detallat que 9.161 famílies han demanat informació sobre els tràmits d'acolliment i més de 2.000 ja han manifestat la voluntat de formalitzar un acolliment.

A més, ha recordat que qualsevol persona que faci arribar un nen ucraïnès a Catalunya sense els seus pares o tutors legals s'ha de posar en contacte amb la DGAIA per regularitzar-ne la situació. De fet, als que ja han arribat se'ls està aplicant un protocol pel qual la DGAIA en fa una revisió urgent per donar la custòdia provisional als pares, mentre l'Institut Català d'Acollida i Adopció fa un seguiment per formalitzar l'acolliment, si es donen els requisits necessaris.

Cervera ha recordat que actualment la Generalitat s'està fent càrrec de 151 infants i adolescents ucraïnesos que han arribat sense tutors legals: 134 van venir amb UNICEF i Save the Children i 16 amb la Creu Roja.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Araceli Lázaro Aparicio Barcelona
2.

Moltes gràcies per la actalització i l'escolta
Araceli

  • 0
  • 0
Araceli Lázaro Aparicio Barcelona
1.

Ni el 25% dels "menors" sota empara de la DGAIA, ni els "menors" que arriben d'Ucraïna a Catalunya son MENORS !!
Són infants i adolescents segons les normatives internacionals i els manuals d'estil tant catalansn, com a europeus i internacionals.
Alestes al llengautge!!
Gràcies

  • 0
  • 0

Comenta aquest article