El comitè de vaga del professorat celebra haver “forçat” Educació a negociar

Els sindicats no acceptaran “una altra cosa” que “propostes clares” per revertir les retallades i de millores laborals


El comitè de vaga del professorat ha celebrat a través d'un comunicat sindical unitari haver “forçat” el Departament d'Educació a negociar, hores després que hagi transcendit que el conseller Josep González-Cambray es reunirà amb els sindicats la setmana que ve.
 

Segons el comitè, Educació ha demanat la mediació del Departament de Treball per començar el procés de negociació, fet que atribueix als tres dies de vaga “amb un seguiment mai vist en els darrers 30 anys”. Davant d'aquest nou escenari, els representants del professorat alerten que no acceptaran “una altra cosa” que “propostes clares” per revertir les retallades i de millores laborals.

Els sindicats asseguren que des del principi han estat “oberts al diàleg” i a l'inici de negociacions “reals” per revertir la situació de “crisi absoluta” en què afirmen que es troba el sector. En aquest sentit, subratllen que la mobilització “ha servit perquè la Conselleria s'adoni finalment que l'única manera de recosir la ruptura actual és seure a negociar”.

Alhora, alerten que en aquesta primera reunió el Departament ha de portar “propostes clares” per revertir les retallades i dur a terme millores laborals en la línia dels punts de la plataforma de vaga. “Per la nostra banda, no acceptarem una altra cosa”, reblen.

De moment, continuen actives les dues jornades de vaga que falten de les cinc convocades inicialment, les del 29 i 30 de març.

“Revertir” mesures per “millorar” el sistema educatiu

En el comunicat en què Educació informa que Cambray seurà amb el comitè de vaga dels docents el Departament també assegura que, des de l'inici de la legislatura, Educació “ha començat a revertir” mesures que “provenen de fa més d'una dècada”, moltes de les quals motiu de reivindicació sindical.

En aquest paquet el Departament hi posa la reducció de ràtios o la cobertura de reducció dels terços de jornada, que es faran amb dotacions de mitja jornada. Educació afirma que també “s'ha començat a millorar l'estabilització” de les plantilles i subratlla que els centres que no ho vulguin no caldrà que apliquin el nou currículum educatiu el curs que ve.

Segons informa el Departament, aquestes mesures suposen “una millora” del sistema educatiu que, afegeix, continuarà “de forma paulatina”. Alerta, però, que “totes les retallades no es poden revertir de cop”, i que “cal tenir en compte el sostre pressupostari”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article