Alfabetització en català per a persones immigrades

El programa va destinat a majors de 16 anys


'Lletres per a tothom' és un nou programa d'abast nacional que pretén alfabetitzar en català persones adultes d'origen estranger. El Departament d'Acció Social i Ciutadania, la Fundació 'la Caixa' i la Federació d'Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes (FACEPA) han dissenyat aquesta inicativa que respon a la mesura 34 del Pacte Nacional per a la Immigració i que permetrà crear un currículum d'aprenentatge del català adaptat a les necessitats formatives d'aquests alumnes. Per això, inclourà l'elaboració de materials pedagògics i la formació del professorat i del voluntariat.
 

Aquest mes comença la tercera edició que s'adreça a persones majors de 16 anys que no han estat alfabetitzades en cap llengua. Les classes amb professorat sumen 50 hores que es complementaran, per primera vegada, amb més hores gràcies a persones voluntàries que es seleccionaran a través dels ens locals, les entitats implicades i els voluntaris de 'la Caixa' en situació de jubiliació o prejubilació. La feina de les persones voluntàries consistirà a ajudar el professorat en tasques de reforç com ara la realització d’exercicis d’escriptura, repàs de vocabulari o seguiment d'exercicis de lectura. També fomentaran l'intercanvi i el coneixement mutu amb altres persones, el coneixement del barri, del poble o la participació en actes i esdeveniments.

En les dues edicions anteriors del projecte pilot hi van participar 963 alumnes en 83 cursos. La majoria de l'alumnat han estat dones, procedents sobretot del Marroc i de l'Àfrica sudsahariana. Pel que fa als homes, la majoria provenen de diferents països de l'Àfrica Sudsahariana.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article