Mirades Gatzara: posar el focus en la interculturalitat arabocatalana

El concurs de fotografia organitzat per la Fundació Bayt premiarà les millors imatges que promoguin el valor de la interacció de diferents cultures


La Fundació Bayt al-Thaqafa, en el marc de les II Jornades Gatzara, promou per primer cop un concurs fotogràfic amb l’objectiu de sensibilitzar sobre tot allò que comparteixen les cultures àrabs i la catalana. Mirades Gatzara és un certamen obert a professionals i amateurs majors de 16 anys i amb un jurat format per fotògrafs i periodistes de prestigi, com Joan Roura, Anna Surinyach i Bernat Millet. 

Fins al 17 d’abril, totes les persones que ho vulguin poden participar en el concurs amb fotografies que promogui la reflexió i visibilitzin la riquesa i el valor que la interacció i convergència de diferents cultures i comunitats aporta a la societat, per a continuar caminant cap a la cohesió i ajudar a combatre l’augment dels discursos antiimmigració.

Les vint millors imatges es recolliran en una exposició itinerant que  s’inaugurarà a l’Espai de Fotografia Francesc-Català Roca el 3 de maig i s’instal·larà al Convent de Sant Agustí de Barcelona el mes de juny. El jurat encarregat d’escollir les fotografies guanyadores estarà format pel periodista de TV3, Joan Roura; el gestor cultural, Bernat Millet; la fotògrafa i editora gràfica de la revista 5W, Anna Surinyach; l’artista visual de la cooperativa Fuga, Marta Pareja; el fotoperiodista de Fotomovimiento, Pedro Mata; la fotògrafa, Diana Rangel; i el fotògraf de l’espai expositiu VisualKorner, Agustí Fernandez.

El certamen forma part de les activitats de les II Jornades Gatzara, organitzades per la Fundació Bayt al-Thaqafa amb l’objectiu de ressaltar els punts en comú entre les cultures àrabes i la catalana. Mirades Gatzara s’ha dinamitzat de la mà de la cooperativa Fuga, centre de Fotografia, i compta amb premis de gran valor gràcies a la col·laboració d’organitzacions com Instax-Fujifilm, i els laboratoris de fotografia de Barcelona VM Foto i VisualKorner, qui també ha col·laborat en l’exposició.

Tots els detalls del concurs es recullen a la pàgina web de les Jornades Gatzara, on també hi ha les bases per a participar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article