Amics de la Gent Gran fa una crida urgent: es necessiten un centenar de voluntaris

L’entitat subratlla que la pandèmia ha augmentat l’aïllament de les persones majors de 65 anys i els hi falten mans per fer-hi front


Els Amics de la Gent Gran necessiten un centenar de voluntaris més per fer front a l’augment de la soledat no desitjada i l’aïllament de les persones majors de 65 anys. Per aquest motiu, l’entitat ha fet una crida urgent a totes les persones de municipis com Tarragona, Girona i L’Hospitalet de Llobregat, entre d’altres, per sumar-se a l’equip de voluntariat que acompanya a les persones grans que se senten soles. 

La fundació apunta que l'any passat van acompanyar més de 2.700 persones grans amb l'ajuda de prop de 2.900 persones voluntàries i a través de les més de 780 activitats de socialització i sensibilització que van dur a terme a uns 152 municipis de Catalunya. No obstant això, aquest 2022 l'entitat haurà d'ampliar encara més els seus equips de voluntaris per fer front a l'increment de casos de gent gran que es troba en situació de soledat no desitjada o d'aïllament social, fruit sobretot de la pandèmia.

Segons l'informe L'impacte de la Covid-19 en el sentiment de soledat no desitjada de la gent gran, realitzat per l'Observatori de la Soledat de la fundació, el 41% de la gent gran ha manifestat un augment del seu sentiment de solitud durant la pandèmia i fins a un 59% s'ha sentit més vulnerable.

A més, a tot l'Estat espanyol, el 69,4% de les dones i el 66,2% dels homes de més de 65 anys pateixen soledat no desitjada, segons l'estudi La solitud en les persones grans: prevalença, característiques i estratègies d'afrontament, coordinat pel director científic del programa de Gent Gran de la Fundació “la Caixa”, Javier Yanguas.

Des dels Amics de la Gent Gran subratllen que al llarg de tota la pandèmia les persones majors de 65 anys han sigut víctimes de situacions de vulneracions de drets i de mesures que els han afectat de manera directa sense tenir en compte les seves necessitats i, en alguns casos, sense ni tan sols informar-les.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article