Milers de docents tornen a sortir als carrers en contra de la política d’Educació en el quart dia de vaga

El Departament d’Educació és blinda amb un fort desplegament dels Mossos d’Esquadra


Milers de docents han tornat als carrers de Barcelona en el quart dels cinc dies de vaga convocats aquest març contra la política del Departament d'Educació.

La marxa ha començat aquest dimarts al matí als Jardinets de Gràcia, per dirigir-se al al Departament d'Educació, a la Via Augusta, on els manifestants s’han trobat la conselleria blidada per agents dels Mossos d’Esquadra, un fet que els sindicats han titllat com a “exemple” de com negocia el conseller d’Educació, Gonzàlez-Cambray. La manifestació ha reunit a unes 30.000 persones, segons alguns sindicats i 10.000 segons la Guàrdia Urbana. La jornada ha començat aquest matí d’hora amb el tall de carrers a Barcelona, entre els quals la Ronda del Litoral. 

La nova jornada d'aturada, a la qual s’han afegit també les docents de les escoles bressol i el Sindicat d’Estudiants, se celebra després que aquest dilluns finalitzés la mediació amb la conselleria sense acords. Els sindicats acusen Educació de no voler revertir les retallades i el departament assegura que hi té voluntat però que no es pot fer tot de cop pel cost econòmic que comporta.

En total, des de que es va anunciar la convocatòria de vaga de cinc dies, sindicats i departament s’han reunit fins a quatre vegades, totes sense resultats satisfactors. Els sindicats adverteixen, a més a més, que les mobilitzacions podrien allargar-se més enllà de demà dia 30, últim dia de vaga convocada. Demanen més inversió en educació, la fi de les retallades i més interlocució a l’hora de decidir les polítiques educatives. Reclamen, a més a més, la dimissió de Gonzàlez-Cambray i qui acusen de no voler negociar.

La vaga al sector públic aquest dimarts, segons el Departament d'Educació, ha tingut un seguiment d'un 9,93%, segons les dades comunicades pel 87% dels centres a les 12 del migdia. Segons CCOO, les seves estimancions eleven la xifra: “Un 50% de les docents que podien fer vaga, malgrat els serveis mínims abusius, han secundat la convocatòria”, han manifestat a través de les xarxes socials. 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article