El Govern destinarà 98 milions d’euros per abordar el sensellarisme 

L’objectiu és reduir el nombre de persones que viuen al carrer i el temps que hi passen sense alternativa d’habitatge


El Govern destinarà un total de 97'8 milions d’euros per l’abordatge del sensellarisme en el període 2022-2025, amb un total de 20,7 milions d’euros per aquest 2022. L'acord del Consell Executiu, aprovat aquest dimarts, concreta que els objectius son atendre i reduir el nombre de persones que viuen al carrer, així com el temps que una persona sense llar passa vivint al carrer o en un dispositiu d’urgència abans d’obtenir una solució habitacional digna.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, qui ha explicat l’acord amb la portaveu del Govern Patrícia Plaja, ha manifestat que aquest nou marc pretén abordar el sensellarisme “de forma integral i consensuada amb el territori”. La consellera ha explicat que a Catalunya, al 2016, hi havia 5.777 persones sense sostre, i d’acord amb el registre de dades unificades dels ens locals de l’any 2019, la dada arribava a les 6.771 persones, unes dades que “no baixen, sinó que continuen pujant”, segons ha advertit Cervera, i gràcies a les dades dels recomptes nocturns que realitzen diverses entitats.

L’acord també preveu l’increment del parc d’habitatge protegit i, consegüentment, els recursos destinats a oferir solucions amb el model de 'housing first' o de pisos d’inclusió a les persones sense llar.

Així, el Govern vol establir un model d’intervenció i acompanyament consensuat amb els agents implicats que respongui a les necessitats i expectatives de les persones ateses i del territori en què es duu a terme el procés d’intervenció. L'executiu també crearà un sistema de recollida de dades i informació fiable que permeti planificar, monitoritzar i avaluar les polítiques públiques que es duguin a terme en aquest àmbit d’acord amb coneixements fiables.

A través del contracte programa, que estableix el marc de coordinació, cooperació i col·laboració entre el Departament i els ens locals per tal de permetre una prestació i gestió dels serveis socials, està previst destinar al Marc d’acció per a l’abordatge del sensellarisme a Catalunya 2022-2025, un total de 60 milions d’euros.

A banda, l’Agència de l’Habitatge té prevista la provisió de fons destinats a l’adquisició a través de diferents mecanismes d’habitatges per a persones en situació de sense llar i sense sostre està previst destinar un total de 37’8 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article