El Govern farà una diagnosi sobre el barraquisme al voltant del riu Besòs

L’objectiu és crear plans d’actuació per intervenir i revertir la situació de les persones que viuen en infrahabitatges


El Govern ha aprovat en la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts impulsar una diagnosi sobre el barraquisme registrat al voltant del riu Besòs.

A petició del departament de Drets Socials, s'analitzarà la situació amb la finalitat de crear plans d'actuació per intervenir i revertir la situació de les persones que viuen en infrahabitatges. Al gener dues persones van morir intoxicades per la combustió d'un foc que van encendre en una d'aquestes barraques a Montcada i Reixac, i la setmana passada es va declarar un incendi en una altra d'aquestes edificacions. La Delegació del Govern a Barcelona assumirà la coordinació del procés en què hi intervindran altres departaments de la Generalitat, municipis i entitats del tercer sector.

Segons l'enquesta del 2016 per elaborar el marc d'acció al sensellarisme, a Catalunya hi ha 59.000 persones en exclusió residencial. D'aquestes, més d'11.000 són persones sense sostre o sense habitatge, algunes de les quals acaben buscant refugi residencial en habitacles d’autoconstrucció, consolidant així espais de barraques.

A la conca del riu Besòs hi ha una mostra d'aquesta situació, així com en altres espais a l'entorn metropolità, on s'hi han concentrat problemàtiques vinculades a la salubritat, la seguretat o al medi ambient. Per aquest motiu, cal sotmetre aquests espais a operacions i plans d'actuació concrets de gestió interdepartamental i de cooperació entre diverses institucions per revertir les situacions de vulnerabilitat de les persones que hi resideixen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article