'Dones oblidades, dones invisibles'

La Creu Roja ha preparat una jornada sobre la violència masclista per dilluns a Girona


'Dones oblidades, dones invisibles' (pdf)

Gairebé 60 persones ja s'han inscrit a la jornada sobre violència masclista que la Creu Roja a Catalunya celebrarà dilluns a Girona. Sota el títol 'Dones oblidades, Dones invisibles' aquesta trobada pretén fer visible la realitat de les dones que han patit la violència masclista i conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de construir una societat més igualitària. La jornada autonòmica se celebra al Centre Cultural La Fontana d'Or de Caixa Girona, entitat col·laboradora d'aquest esdeveniment. Durant la trobada també es presentaran diversos curtmetratges amb els testimonis de diverses dones víctimes de la violència masclista i els estudiants de Batxillerat Artístic de l'Institut Sobrequès de Girona expressaran què els suggereix el tema central de les jornades.

La primera taula comptarà amb la participació de membres del grup de recerca Antígona de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), del centre d'estudis d'opinió pública CIMOP i de la Xarxa Nacional de Dones de Colòmbia. A més d'abordar els problemes de les dones que han patit maltractaments en termes generals, aquesta primera taula també tractarà les dificultats específiques de les dones amb discapacitats degudes a la violència masclista i la situació de la població femenina durant els conflictes armats.

Pel que fa a la segona taula rodona, hi intervindrà professorat de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB i membres del Diari de Girona, de l'Observatori dels Mèdia i de les Agressions contra les Dones en Contextos d'Alta Violència i de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Aquesta entitat presentarà el seu darrer estudi anual sobre el tractament mediàtic de la violencia masclista.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article