Objectiu: reduir un 25% l'exclusió social per al 2015

3.000 entitats firmen el Compromís del 17 d'octubre


En motiu del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, les principals ciutats catalanes van acollir una sèrie d'actes commemoratius. A banda de la signatura del Compromís del 17 d'octubre, un decàleg que tal com ja vam informar demana més inversió econòmica en polítiques socials, per part de 3.000 entitats i emmarcada dins la campanya 'Donem el millor de nosaltres' també s'han fet actes arreu del territori i s'han recordat xifres com que un de cada cinc catalans viu en situació de pobresa. Els col·lectius més febles són els joves, el sector social més afectat per l'atur, i les dones majors de 65 anys i les dones majors de 65 anys, de les quals, dues de cada tres també viuen en la pobresa. A l'acte de signatura del Compromís hi van assistir més de 300 persones i recull deu compromisos de les entitats socials i deu que es traslladen a les institucions i a la societat en general per eradicar la pobresa.

Al text es proposa que les administracions facin seus els objectius europeus contra la pobresa, com el propòsit de reduir en un 25% l'exclusió social per a l'any 2015. També es demana que la inversió social a Catalunya s'equipari amb la de la mitjana europea, que el sistema financer es comprometi de manera real i efectiva amb el dret a un habitatge digne per a tothom i que els ciutadans consumeixin de manera responsable.

A l'acte de signatura del Compromís hi van assistir més de 300 persones i recull deu compromisos de les entitats socials i deu que es traslladen a les institucions i a la societat en general per eradicar la pobresa. Al text es proposa que les administracions facin seus els objectius europeus contra la pobresa, com el propòsit de reduir en un 25% l'exclusió social per a l'any 2015. També es demana que la inversió social a Catalunya s'equipari amb la de la mitjana europea, que el sistema financer es comprometi de manera real i efectiva amb el dret a un habitatge digne per a tothom i que els ciutadans consumeixin de manera responsable.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article