La Generalitat aposta per retirar les mascaretes a les escoles i ho demana per carta a Sanitat

Salut advoca per mantenir-les en entorns sanitaris i transport públic


El Departament de Salut ha enviat una carta al Ministeri de Sanitat per reiterar la petició de retirar les mascaretes en interiors, incidint sobretot en els entorn escolars, però mantenint-les en espais sanitaris i sociosanitaris i també al transport públic.

En la missiva, enviada aquest dimarts, Salut argumenta de forma “extensa” la seva petició de retirar les mascaretes prioritzant l'entorn escolar. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, tot i que no participarà en el Consell Interterritorial d’aquest dimecres, ha fet arribar a Sanitat el seu posicionament.

Salut ha manifestat que en cas que no es tracti la qüestió en aquest consell, demanarà que s'abordi la retirada de les mascaretes en l'entorn escolar en el marc de la Comissió Delegada de la Covid-19 del Govern.

La carta arriba després de saber-se que l’ordre del dia del Consell Interterritorial no inclou la retirada de mascaretes a l’interior, tot i que semblava que la mesura es prendria abans de Setmana Santa. Tot i que hi ha disparitat entre els experts, les aglomeracions i la mobilitat dels propers dies han fet recapitular, i tot sembla indicar que finalment el fi de les mascaretes a l’interior quedarà ajornat per després de Setmana Santa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article