Els aspirants a policia faran pràctiques als centres d’infants tutelats per la DGAIA

Interior i Drets Socials diuen que la proposta pretén “millorar” l’atenció als col·lectius més vulnerables


El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, han signat aquest dimarts un conveni per fomentar les pràctiques en entitats socials dels alumnes del curs de formació bàsica de policies de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

L'objectiu d'aquest conveni és que els aspirants a policia puguin millorar el coneixement de la diversitat social i l'atenció de les persones que formen part dels col·lectius més vulnerables, en aquest cas concret, els menors d'edat sota la guarda o tutela de la Generalitat. Es tracta, afirma el Govern, que visquin una experiència directa de les situacions d'exclusió social amb les quals hauran d'interactuar quan ja siguin agents.

Les pràctiques, que tindran una durada de 40 hores fora de l'horari lectiu del curs, es faran en centres de menors de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Els alumnes acompanyaran un educador o educadors assignats en les tasques de la vida diària del centre, a excepció de les que afectin a la intimitat del menor d’edat, tals com són les tutories amb els infants i les supervisions de les seves relacions familiars.

Elena ha assegurat que el coneixement de la realitat social és “imprescindible en la tasca policial” així com el treball i el vincle “directe” amb el teixit social. “Volem un model policial de proximitat, que tingui un contacte directe amb la societat a la qual serveix”.

Cervera, de la seva banda, ha explicat que “la coordinació del cos de Mossos d'Esquadra i la DGAiA ve de lluny”, i que la feina conjunta que es fa per a la protecció de la infància “n'és un exemple”. Amb la signatura d’aquest conveni, segons ha assegurat la consellera, es fa “un pas més per continuar millorant el vessant més social del cos de la policia catalana”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Araceli Lázaro Aparicio Barcelona
1.

La DGAIA no té "centres de menors" des de començament dels anys 90.
Es va lluitat molt per canviar el seu nom i dir-lis CRAE (centres residencials d'acció educativa)
Crec que hem de continuar defensant aquests progressos i descartar els llenguatges que minoritzan.
Gràcies per l'escolta

  • 7
  • 0

Comenta aquest article