En marxa el primer pis de transició per a dones sense llar de Tarragona

L’habitatge acull ja una primera usuària i s’espera que hi entrin dues més en les pròximes setmanes


L'Ajuntament de Tarragona ha posat en funcionament el primer pis de transició per a dones sense llar. L'habitatge ja acull una primera usuària i n'entraran dues més en les pròximes setmanes.

Les persones que poden entrar al pis de transició són dones soles que han patit una situació de crisi personal, laboral, familiar o econòmica. També que es troben en una situació de greu vulnerabilitat residencial o de sensellarisme. “Amb aquest projecte ampliem, apropem i personalitzem l'atenció a persones vulnerables i que estan en situació d'exclusió residencial”, ha afirmat la consellera de Serveis Socials, Inés Solé. Per la regidora, abordar el sensellarisme és una prioritat i ha assenyalat que la ciutat està fent les “passes i posant les bases perquè sigui així”.

Segons la situació que presenti cada usuària, el pis de transició estableix tres fases d'intervenció. En la primera, es treballaran les habilitats personals, de salut i laborals, i es valora si la persona pot iniciar un procés de recuperació i millora de la seva situació. En la segona, la de tractament, es derivarà la persona als diferents serveis de formació i d'inserció laboral. Finalment, durant la fase d'inserció, es vincularà la usuària al Servei d'Habitatge municipal, on se li donarà suport en la recerca d'un recurs residencial. La durada de la intervenció anirà en funció del pla de treball proposat entre els professionals i la dona, el qual no serà superior a un any.

El pis, situat al barri de Sant Salvador, té 90 m2 i disposada de tres habitacions, un lavabo, una cuina i un menjador. És propietat de l'Agència Catalana de l'Habitatge i està gestionat per l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), qui n'ha assumit el lloguer. Al febrer, també es va estrenar un altre habitatge d'aquest tipus a la Part Baixa de la ciutat, en aquest cas destinat a homes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article