Una vintena dels reallotjats de la nau del Gorg de Badalona podrien tornar a quedar al carrer la setmana vinent

L’Ajuntament ha ofert una solució provisional per a una cinquantena de persones durant tres mesos que expiren el dia 13


Una vintena del mig centenar de persones reallotjades per l'Ajuntament de Badalona en un alberg de la ciutat després del desallotjament de la nau del carrer Progrés, ara fa tres mesos, podria tornar a quedar al carrer la setmana vinent.

El dimecres 13 d'abril expira el decret d'emergència signat per l'alcalde de la ciutat, Rubén Guijarro, per tal d'oferir una solució provisional a les persones que malvivien a la nau i no tots els reallotjats han aconseguit trobar una solució definitiva a la seva situació personal. Dels 51 reallotjats, una trentena ja han sortit de l'alberg, però n'hi ha “entre disset i 20” per als quals encara no hi ha una solució. Tot i el poc marge de temps, Guijarro confia que encara “hi ha dies” per davant.

Tot i l'optimisme de l'alcalde, des de Serveis Socials afirmen que l'escenari és “complicat” i que, ara per ara, la possibilitat que prop d'una vintena de persones es quedin al carrer és molt real. La regidoria assegura que en aquests tres mesos s'ha fet “l'impossible” per trobar solucions per a tothom, però la manca de pisos socials porta a un desenllaç que “no és fàcil”.

L'Ajuntament no es planteja, en cap cas, allargar l'estada dels desallotjats de la nau a l'alberg. Guijarro recorda que ja s'ha donat una solució provisional durant tres mesos i el regidor de Serveis Socials, David Torrents, afegeix que “tècnicament” seria igualment impossible mantenir-los a l'alberg. “Només si alguna altra administració ho fa es podrien quedar”, afirma.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article