Crida del Banc de Sang: necessiten donacions urgents per atendre als pacients per Setmana Santa 

Calen 1.100 donacions diàries per fer front a les 173 persones que requereixen sang tots els dies


El Banc de Sang i Teixits ha fet una crida a donar sang abans dels dies festius de Setmana Santa per poder atendre les 173 persones que en necessiten cada dia.

Sota el lema ‘Dona sang i posa't més content que unes pasqües’, el Banc ha impulsat la campanya perquè normalment durant aquests dies festius baixes les donacions. A més, per agrair aquest gest solidari, a tots els punts de donació hi haurà ous de xocolata per als donants.

Els hospitals estan utilitzant més sang respecte l'any passat, ja que l'activitat quirúrgica s'ha anat normalitzant però s'han de recuperar també intervencions ajornades per la pandèmia.

En concret, les transfusions als hospitals han augmentat un 10%, segons apunta el Banc de Sang, i es calcula que unes 173 persones necessiten sang cada dia a Catalunya. Es requereixen unes 1.100 donacions diàries per poder donar resposta a tots el pacients, apunta l’organisme.

Els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com anèmies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article