El TC declara inconstitucionals tres articles més de la llei catalana que limita el preu dels lloguers

Són articles referents al règim sancionador, l’obligació d’oferir un lloguer social i el reallotjament


El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucionals tres articles més i part d’un altre de la llei catalana d’habitatge que limita el preu dels lloguers, la Llei 11/2020, que el propi tribunal ja va anular en gran mesura fa unes setmanes, en considerar que la llei aprovada al Parlament de Catalunya envaeix competències de l’Estat, després del recurs interposat pel PP.

Ara, concretament es declaren tres articles contraris a la Constitució: un que fa referència al règim sancionador (article 14 i un incís de l’apartat 1 de l’article 16); l’obligació de reallotjament (article 18); i l’obligació de formular una oferta de lloguer social en cas d’exclusió residencial com a pas previ per iniciar el procediment judicial de desnonament (article 17).

L’11 de març passat, el Tribunal Constitucional va declarar inconstitucionals els articles, 1, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15 i 16.2, així com diverses disposicions. Per tant, amb aquesta nova declaració d’inconstitucionalitat, la Llei 11/2020 queda molt tocada.

Les entitats que han impulsat la normativa, com el Sindicat de Llogateres i la PAH, i els grups parlamentaris que hi va donar suport al Parlament ja van lamentar “una vegada més” que el Tribunal Constitucional hagi frenat una proposta feta des del Parlament per “avançar” en drets. Membres del Sindicat de Llogateres va demanar llavors “desobeir” la decisió del TC i va exigir que s’elabori una nova norma que substitueixi la que ha tombat l’Alt Tribunal. “Ho tornarem a fer, tornarem a regular els lloguers”, va dir la portaveu Carme Alcarazo després d'assegurar que la llei ha permès reduir el preu de l'habitatge sense reduir-ne l'oferta.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article