Barcelona prohibirà fumar a totes les seves platges aquest estiu

L’Ajuntament també anuncia millores en el servei de bany assistit per a les persones amb discapacitat


L’Ajuntament de Barcelona ha començat el procés per prohibir fumar a les deu platges de la ciutat aquest estiu, després de la prova pilot que es va dur a terme l’any passat a les platges de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar.

El consistori està en procés de modificar l’ordenança corresponent perquè estigui en vigor el mes de juliol, i confia tenir el suport suficient per aprovar-la. L’Ajuntament ha recordat els efectes nocius per a la salut del tabac, però també per al medi ambient pels residus que deixa.

Així mateix, el consistori ha subratllat que la valoració que es va fer de la prova pilot de l’any passat va ser d’un 8,1 a les platges on encara es podia fumar i d’un 8,2 a les que ja eren sense fum. Els resultats d’avaluació de la prova mostren una reducció de persones fumant, gairebé set vegades menys, a les platges sense fum i també una disminució de burilles en aquestes platges.

La mesura vol garantir espais lliures de fum, sobretot pensant en les persones especialment vulnerables i d’entre elles, els nens i nenes, amb un sistema respiratori en desenvolupament i una freqüència respiratòria més elevada, segons apunta l’Ajuntament de Barcelona. Entre l’abril i el juny es farà ja una campanya informativa i de sensibilització.

Millores al servei de bany assistit

Així mateix, l’Ajuntament ha anunciat que enguany es millora el servei de bany assistit, equiparant-se a la resta de serveis de la temporada de banys, com el salvament i socorrisme i la informació ambiental, una reivindicació del col·lectiu de persones amb discapacitat, que va denunciar fa dues setmanes que se sentia discriminat per l’Ajuntament perquè no podien fer ús del servei durant tota la temporada de bany.

A banda de l’ampliació de la temporada en què es pot fer servir el servei, el consistori apunta que també es milloraran les infraestructures de la zona de bany, amb una nova cadira hidràulica a la Zona de Banys del Fòrum, una nova pèrgola a cada punt de bany per dotar-se de zones d’ombra, un nou servei de lavabos a Nova Icària i un nou canviador inclusiu a la platja de Sant Miquel. També hi haurà una millora de la senyalètica a totes les platges amb informació sobre els punts de bany inclusius i la indicació de la seva prioritat absoluta.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article