Les persones grans amb discapacitat auditiva podran sol·licitar el servei de VinclesBCN

Una prova pilot ha permès detectar les necessitats d’aquest col·lectiu i adaptar l’aplicació


Les persones grans amb discapacitat auditiva podran sol·licitar el servei del programa VinclesBCN de l’Ajuntament de Barcelona. Durant el darrer any, en el marc d'una prova pilot, s’han fet diversos canvis pensats especialment per a aquest col·lectiu i s'ha adaptat l'aplicació perquè també la puguin utilitzar, avaluant la inclusió de les persones usuàries amb diversitat auditiva dins del servei.

El servei, que vol combatre la soledat reforçant les relacions socials de les persones grans, permet que les persones usuàries gestionin les seves relacions socials utilitzant com a instrument de comunicació una aplicació senzilla instal·lada en una tauleta o un telèfon intel·ligent.

Així, a través d’aquesta aplicació la persona usuària es pot comunicar amb la seva família i el seu cercle d’amistats, així com amb les persones que formen els grups de VinclesBCN. La comunicació es fa en format de missatge de text, fotografia i vídeo.

Els mesos de març i d’abril, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i el Departament de Promoció de les Persones Grans s’han reunit amb tres de les entitats més representatives del sector, Associació Catalana Per a la Promoció de les Persones amb Sordesa (ACAPPS), Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) i Centre Recreatiu Cultural de Persones Sordes de Barcelona (CERECUSOR), per informar de la incorporació de les persones amb discapacitat auditiva al Servei VinclesBCN.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article