Obren les inscripcions per fer activitats i estades en albergs aquest estiu

Joventut becarà les famílies vulnerables i amb infants amb discapacitat o dependència per garantir colònies inclusives


L'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha obert aquest migdia les inscripcions a la 28ena edició de 'L'estiu és teu', una campanya a través de la qual s'ofereixen aquest estiu 4.123 places per fer activitats en 14 albergs. Es tracta d'un programa de lleure educatiu adreçat a infants i adolescents de 5 a 16 anys que ofereix estades de fins a 10 dies. Enguany s'ofereixen 4.123 places, 1.588 més que l'estiu passat. Aquestes es repartiran en un total de 65 torns al llarg de l'estiu, essent el juliol el mes amb major oferta (3.565). La campanya comptarà amb 600 monitors.

Per edats dels participants, la franja de 8 a 12 anys és la que disposa de més oferta (1.798 places), seguida per la de 13 a 16 anys (1.537), la de 8 a 16 anys (748), i la de 5 a 7 anys (40).

Els albergs que hi participen es troben a Banyoles, Cabrera de Mar, Canyamers, Coma-ruga, Deltebre, La Molina, l'Escala, L'Espluga de Francolí, Móra la Nova, Núria, Planoles, Tremp, la Vall d'en Bas i Vic. Girona és la demarcació on més places s'ofereixen (1.653), seguida del Camp de Tarragona (892), Barcelona (790), les Terres de l'Ebre (740) i Lleida (48).

Les catorze tipologies d’estades a escollir són: música (4 estils, 25 instruments a triar i un torn en anglès), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (bàsquet, handbol o poliesportives), multiesportives (31 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, ciència i enginy, circ, cinema, excursionisme, dansa i emocions, fotografia i imatge, art i creativitat i natura.

Beques i descomptes

Joventut destina 550.000 euros a beques per a famílies vulnerables i en risc d'exclusió social. Les inscripcions per a optar a aquestes beques es vehiculen a través dels Serveis Bàsics d'Atenció Social a partir del 2 de maig.

Pel que fa als participants amb dependència o discapacitat reconeguda, les beques garanteixen que disposin de monitors en exclusiva per tal de poder participar de les diferents activitats.

D'altra banda, les famílies nombroses, monoparentales o acollidores tindran una reducció del 10% en el preu de les estades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article