USTEC critica que les instruccions sobre la mascareta arribin tard i veu “absurd” avançar-ho només en algunes etapes

El sindicat valora positivament la retirada però demana precaució i mesures adients si es detecten brots


L'ús de mascaretes a les aules de primària i secundària de Catalunya ha deixat de ser obligatori aquest dimarts. El sindicat de treballadors de l’ensenyament de Catalunya (USTEC-STEs) ha considerat “vergonyós” que les instruccions sobre la retirada de les mascaretes en interiors als centres educatius arribin “un dia abans”. A més, la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, veu “absurd” que avui ja no sigui obligatòria per als alumnes de primària i secundària però sí per a la resta, que no se la podran treure fins aquest dimecres.

“Això no s'entén, o tots avui o tots demà”, ha dit Segura. La portaveu veu positiva la retirada als centres si Salut considera que ara és el moment. Ha demanat però que s'estableixi el “principi de precaució” i que estiguin a l'abast mesures adients per si es donen brots.

Per a Segura, les instruccions són “incoherents” per la diferenciació entre etapes i ha afegit que tampoc contenen cap mena d'explicació. La portaveu ha considerat que la retirada de la mascareta a les aules no hauria de ser un fet molt complex i per això ha lamentat que se li posi més complexitat de la que té. Segons el seu parer, s'hauria d'haver donat la mateixa instrucció per a tothom.

D'altra banda, ha assegurat que s'han assabentat de les concrecions per la premsa abans que per l'administració. La resolució s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) aquest dimarts.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article