El Govern prorroga el Pla integral del poble gitano a Catalunya per aprovar-ne un de nou el 2023

L’objectiu és desenvolupar actuacions en àmbits com educació, treball, habitatge, cultura, salut, dona i joventut


El Govern ha aprovat aquest dimarts prorrogar el quart Pla integral del poble gitano a Catalunya 2017-2020 per al període 2021-2022. La situació sobrevinguda per la covid-19 el 2020 va impedir iniciar el procés de renovació del pla previst i el Departament de Drets Socials n'ha promogut la pròrroga.

El Govern obre el procés participatiu amb la previsió d'aprovar-ne un de nou el 2023. El pla té entre els seus objectius definir polítiques d'actuació específiques a favor del poble gitano, partint de recomanacions per a la inclusió de les minories ètniques, i desenvolupar estratègies en àmbits com educació, treball, habitatge, salut, cultura, dona, joventut, participació social, interior, justícia, mitjans de comunicació i ens locals.

El pla també busca equiparar socioeconòmicament els gitanos de Catalunya en risc d'exclusió amb la societat de la qual formen part i promoure la cultura gitana com a part de la cultura catalana.

El Consell Executiu ha aprovat també encarregar a Drets Socials, mitjançant la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària i d'acord amb la Comissió Interdepartamental del Pla integral del poble gitano, la coordinació de l'execució de les actuacions que se'n deriven. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article