‘Sant Jordi en Companyia’: roses i llibres per a persones grans que pateixen soledat no desitjada

La Fundació Amics de la Gent gran torna al carrer per acompanyar 2.000 persones grans també en un dia especial


Després de dos anys marcats per la pandèmia, torna Sant Jordi, una de les festivitats més emblemàtiques del país. I torna amb la seva essència: les paradetes al carrer.
Llibreries i editorials compartiran protagonisme amb diverses entitats que sortiran al carrer per omplir-lo de propostes. És el cas de la Fundació Amics de la Gent Gran, que comptarà amb el seu voluntariat per oferir roses i llibres a les persones grans que acompanyen.

La mobilització del voluntariat de la fundació, més un programa d’accions d’acompanyament i socialització i la participació de personalitats del món de la cultura, la restauració, el periodisme o les institucions públiques, faran possible un nou ‘Sant Jordi en Companyia’. Per aquest motiu, l’entitat ha distribuït 20 paradetes arreu del territori. Aquestes paradetes són punts de trobada, on les persones voluntàries podran coincidir amb les persones grans, o bé recollir la rosa i el llibre per anar després a casa de la persona gran que acompanyen i compatir el Sant Jordi.

“Tot i que lluitem contra la soledat no desitjada els 365 dies de l’any, hi ha dates especialment sensibles en què és més important tenir l’oportunitat de compartir moments i vivències amb les persones estimades. És per això que organitzem ‘Sant Jordi en Companyia’”, expliquen a l’entitat en un comunicat.

Es tracta d’un programa d’acompanyament i activitats de socialització per a les persones grans de l’entitat i fer-les partícips de la tradició d’aquest dia. Ho faran a partir del lliurament de 2.000 roses i llibres a les persones grans que acompanyen de la mà de les persones voluntàries, “que en la majoria dels casos tindran l’oportunitat de felicitar-les en persona i compartir una estona de conversa i companyia”, asseguren. Per aquest motiu, l’entitat ha posat a disposició del voluntariat centenars de llibres donats per diverses editorials perquè els puguin portar a la persona gran que acompanyen.

Paral·lelament, quan no sigui possible realitzar una visita presencial, el voluntariat farà trucades o videotrucades, i en molts casos compartiran lectures de poemes o llibres. Per altra banda, també faran suport a les residències. “Els dies previs a Sant Jordi lliurarem poms de roses a 32 residències on acompanyem persones grans per fer-les partícips d’aquesta celebració tan especial, i com a símbol de col·laboració entre institucions”.

A moltes delegacions del territori l’entitat organitzarà activitats locals, com ara caminades, trobades en grups petits, pícnics o berenars i comptaran amb la implicació de personalitats públiques del món de la cultura, la restauració o el periodisme, així com de càrrecs electes que faran visites a persones grans o realitzaran trucades o videotrucades.

Judith Mascó, Quim Masferrer, Carme Ruscalleda, Antoni Bassas, Joan Pera, El Tricicle, Justo Molinero o Eduard Farelo, entre d’altres, se sumaran a la campanya d’aquest any i posaran el seu granet de sorra per tal d’aconseguir un ‘Sant Jordi en Companyia’ per a les persones grans. Amb el hastag #SantJordiEnCompanyia, l’entitat farà sensibilització a través de les xarxes socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article