Un estudi relaciona el seguiment de la dieta mediterrània amb un menor deteriorament de la funció renal

La investigació de la URV apunta que es milloren els valors de filtratge glomerular del ronyó


Una recerca de la unitat de nutrició de la Universitat Rovira i Virgili (URV) juntament amb altres investigadors de l'estudi PREDIMED-Plus ha constatat que l'adherència a la dieta mediterrània està associat a un menor deteriorament de la funció renal.

La investigació ha analitzat dades de 5.675 participants durant un any de seguiment i ha constatat que les persones que van seguir més aquesta dieta van presentar un 38% menys de risc que es produís un declivi més gran o igual al 10% en la taxa de filtració glomerular del ronyó. En canvi, una major adherència a un patró proteic es va associar a un empitjorament de la taxa.

Els resultats van mostrar que el consum de verdures, llegums, vi, així com el sofregit a base de tomàquet i oli d'oliva s'associa a una millor funció renal.

Els autors, basant-se en evidències científiques prèvies, suggereixen que aquests aliments són rics en nutrients beneficiosos com la fibra, els antioxidants i alguns compostos antiinflamatoris els quals podrien exercir un paper protector sobre el ronyó i permeten reduir la inflamació sistèmica, milloren la funció endotelial, el perfil lipídic, la resistència a la insulina, preserven la pressió arterial i modulen l'índex i la càrrega glucèmica.

Tots, factors de risc reconeguts de disfunció renal. El treball s'ha publicat a la revista científica ‘European Journal of Nutrition’.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article