La Generalitat va pagar 7,8 milions a residències privades per atendre casos Covid-19 que no van arribar

El Govern defensa aquesta reserva de places per “esponjar espais” i “evitar contagis” en llars menys preparades

Uns 7,8 milions d'euros del pla que la Generalitat va posar en marxa per traslladar residents en llars d'avis amb Covid-19 a altres centres més capacitats per atendre'ls van anar a parar a sufragar places que no es van cobrir. Segons ha publicat aquest diumenge ‘El Periódico’, es tracta de la partida que el Departament de Salut va destinar a costejar llits en residències per a usuaris amb Covid-19 procedents d'altres centres. Fonts del Govern han defensat aquest sistema perquè ha permès “esponjar espais i mantenir places buides per evitar contagis” i ha resultat efectiu per evitar el col·lapse de les residències.

Segons el rotatiu, del total de places concertades amb aquest sistema en establiments privats per uns 10,6 milions d'euros, se'n va ocupar el 18,8% per un import de 2,7 milions. Així, el 81,2% van quedar en desús. Les residències de referència estan repartides arreu del territori: la Pobla de Segur, Girona, la Garriga, Barcelona, Reus, Tortosa, Mollet del Vallès, Cardedeu, Deltebre, Sant Adrià de Besòs, l'Hospitalet de Llobregat, el Pont de Suert, Sort, Viladecans, Bagà, Igualada, Cerdanyola del Vallès, Puigcerdà, Manresa, Guissona, Vic, Gavà, Rubí, Palau-solità i Plegamans, Sabadell, Premià de Mar i Tiana.

Des de la Generalitat han defensat aquest sistema i han explicat que durant aquesta primavera se'n prescindirà per “l'estancament de la situació pandèmica i la relaxació de les mesures Covid-19”. De fet, les places contractades s'han anat reduint durant els darrers mesos. “Aquest servei era necessari davant de futures onades del virus i de la incertesa que les noves variants pogués tenir sobre la població”, han insistit les citades fonts. L'objectiu d'aquest sistema era protegir les llars d'avis menys capacitades per fer front a brots de coronavirus traslladant les persones infectades a una de les 34 residències aparentment millor preparades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article