El Projecte Embranzida guanya un dels Premis Acció Social 2022

La Brigada Activista del Salabret i el psicòleg Fernando Fantova han estat premiats en diferents categories


Plataforma Educativa ha premiat la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que des de l’acció social, el no afany de lucre i la capacitat emprenedora contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Catalunya. Així, les guanyadores són el Projecte Embranzida, a la categoria d’Innovació Social, a la categoria d’Emprenedoria Social, la guanyadora ha estat la Brigada Activista del Salabret, i el psicòleg Fernando Fantova s’ha endut el premi a la Corresponsabilitat Ciutadana.

Aquesta ha estat la desena edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras que s’ha celebrat aquest passat divendres en format en línia i que han rebut més de 30 propostes en les tres categories.

Així, el “Projecte Embranzida” ha estat el guanyador de la categoria Innovació Social amb un premi de 2.000 euros. Es tracta d’un projecte formatiu presentat pels serveis socials del Consell Comarcal d’Urgell i Jordi Baiget i Piqué, de Play Lleida Invigoration Game. El projecte treballa amb l’objectiu de realitzar un acompanyament grupal de persones en situació de risc social per tal de redescobrir i potenciar les seves fortaleses, habilitats, capacitats i valors mitjançant dinàmiques i tècniques derivades del Humor Terapèutic i la Gamificació.

“Aquest acompanyament es vol dur a terme a través de sessions setmanals on es treballarà dinàmicament i vivencialment amb exercicis i gamificació com desestressar-se, com millorar l'autoconfiança, com acceptar, interioritzar i rebre, com gestionar l'autocontrol, com millorar la comunicació no verbal, com observar i interpretar, com ens expressem, com gestionem l'espai físic i relacional, com trencar amb les pors que ens limiten, cercar quins valors requerim i perquè els cerquem”, assenyalen.

També utilitza tècniques de mindfulness, resolució de conflictes, PNL, HumorTerapèutic, Coaching de Vida, Gamificació (Ludificació seriosa).

Voluntariat ambiental a Girona

La Brigada Activista de Salaret és una entitat de voluntariat ambiental que desenvolupa accions diverses a ciutat i espais naturals de la província de Girona (Gironès i Baix Empordà, sobretot). L’organització fa crides des de les xarxes socials a diferents convocatòries obertes a la ciutadania per a netejar aquests espais, a més d’accions de neteja i sensibilització per tot Girona. “No són les nostres deixalles, però si el nostre planeta” és el lema amb el qual volen conscienciar a la societat de participar activament en les accions de neteja que organitzen pel territori. La Brigada Activista del Salabret ha estat la guanyadora de la categoria Emprenedoria Social amb un premi de 1.000 euros.

Paral·lelament, l’educador social Fernando Fantova, que treballa la intervenció social i els serveis socials des de finals dels anys setanta és el guanyador en la
categoria de Corresponsabilitat Ciutadana. Fantova ha tingut experiència en l'atenció directa, la direcció d'organitzacions del tercer sector, la consultoria independent i les responsabilitats polítiques com a viceconseller d'Afers Socials del Govern basc. És autor de deu llibres i dos-cents articles, capítols o ponències relacionats amb els serveis i, en general, les polítiques socials.

La celebració, a causa de la pandèmia, s’ha tornat a celebrar online a través del canal Youtube de l’entitat. El director general de Plataforma Educativa, Jordi Pascual, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda i ho ha fet amb unes paraules inicials de rebuig a la guerra d’Ucraïna. També ha fet agraïment a totes les persones que al llarg d’aquestes deu edicions han participat d’alguna manera en els premis. Entre altres, a les persones professionals de Plataforma Educativa pel treball que fan a diari; i a les persones ateses “a qui dediquem tot el treball de les organitzacions”.

Per la seva banda, Anna Sunyer, presidenta de la Fundació Resilis i dels Premis, ha fet un reconeixement a les persones que treballen en el tercer sector, “per la seva
passió de treballar amb persones i per a les persones”.

L’acte ha comptat amb actuacions musicals per amenitzar la vetllada i ha estat tancat per la guanyadora del I Premi d’Acció Social Mercè Bañeras i Mercè Figueras,
Ma. Àngels Oliveras Oliver.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article