Unes de 150 persones participen en el sopar popular del Ramadà a Tarragona

L’Associació Musulmana Assalam confia que la iniciativa per fomentar la convivència es repeteixi cada any: “Ens sentim molt acollits”


La comunitat musulmana celebra, fins al 2 de maig, el Ramadà. Per compartir les seves tradicions i creences, han organitzat un àpat popular al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, on més de 150 persones han degustat els plats típics i tradicionals dels països àrabs. Durant l'iftar comunitari, o acte de ruptura del dejuni del Ramadà, els membres de l'Associació Musulmana Assalam han fet l'última oració del dia i han compartit els plats tradicionals del Marroc, Algèria i Iemen entre els veïns.

“Ens sentim molt acollits, portem ja dos anys establerts aquí i no hem tingut problemes amb els veïns”, ha expressat el vicepresident de la Comunitat Islàmica, Mounaim Boutahar, que confia que es pugui repetir la iniciativa anualment. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament per fomentar la convivència, ha arrencat amb els parlaments institucionals i ha seguit amb la crida de l'oració i la pregària dels homes de la Comunitat Islàmica Assalam. “L'objectiu és compartir el dia a dia amb els veïns de Sant Pere i Sant Pau i fomentar la convivència, la idea va sorgir fa dos anys, però amb la pandèmia no s'havia pogut celebrar, espero que sigui un acte anual”, ha dit Boutahar.

El president de l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, Luís Trinidad, ha explicat que els membres de la comunitat musulmana han anat porta a porta per convidar els veïns al sopar. “És una mostra més que posa de manifest la seva integració i fa cohesió, hem tastat el seu menjar i està molt bo”, ha destacat Trinidad.

A la vegada, ha assenyalat que ja s'ha superat “l'enrenou” sorgit arran de la instal·lació de la mesquita al barri. “Els que es pensava que aplegaria moltíssima gent, que no podrien aparcar, que farien soroll, tot això no ha passat, al contrari, els veïns de la comunitat, on hi ha el centre de culte, estan contents amb ells”, ha opinat.

En aquest sentit, Boutahar ha afirmat que la millor manera per crear espais de convivència i fomentar el respecte mutu és participant en les fires i actes que s'organitzen des del barri, així com erigir-se com a mediadors en casos de conflicte. “Estem molt ben integrats, hem participat anteriorment en la nit de religions, hem organitzat una jornada de portes obertes del centre pels veïns i estem molt contents amb l'assistència”, ha assenyalat Boutahar. La comunitat musulmana es xifra en 10.000 persones a la ciutat de Tarragona i al veïnat de Sant Pere i Sant Pau hi ha censades unes 850, segons dades del consistori i de les associacions veïnals.

En el sopar, també hi ha participat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha remarcat que la mesquita instal·lada al barri és un exemple “d'èxit de la bona convivència” entre la comunitat islàmica i els veïns. “Volem una ciutat integradora, on tothom estigui a gust, on tothom tingui els seus espais, però on també hi hagi espai compartits”, ha subratllat. El batlle ha assegurat que el futur de la ciutat passar per ser una ciutat multicultural i integradora. “Tarragona serà inclusiva o no serà, és molt important que tant la comunitat musulmana com la resta de comunitats participin de tota la ciutat, de la política, dels moviments socials, culturals, etc.”, ha manifestat Ricomà.

Facilitar el dret de culte

En el marc de les actuacions al voltant del Ramadà, el consistori també ha facilitat espais de domini públic per fer les oracions i garantir així el dret de culte. A Sant Pere i Sant Pau, per primer cop, s'ha instal·lat una carpa per poder fer la darrera oratòria de la nit de forma comunitària. També com altres anys, el Port de Tarragona ha posat a disposició de la comunitat un dels tinglados i al barri de Bonavista s'ha habilitat l'esplanada del mercat perquè es pugui celebrar el tancament del Ramadà.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article