Ullal o com mossegar la realitat des de les lluites de base i les resistències

El festival de fotografia s’inaugurarà el dijous 12 de maig a les 18.30 a la sala d’exposicions de Can Batlló


Ullal és un festival de fotografia transfeminista, antirepressiu i antiracista que té com a escenari les lluites i les resistències que s’esdevenen a la ciutat de Barcelona. L’objectiu d’aquest festival, que s’inaugura el proper 12 de maig,  és promoure la reflexió, a través de les arts, de la relació entre les imatges, la política i els moviments socials.

La inauguració de la mostra, que es podrà visitar fins al 28 de maig, dona el tret de sortida a tres dies plens d’activitats. Del 12 al 14 de Maig, Can Batlló, al barri de Sants, serà l’escenari on tindran lloc xerrades, tallers i actuacions musicals dinamitzades per les entitats i col·lectius que formen part d’Ullal. Tanquem els CIEs, La SAL Feminista i Colze a colze són alguns dels grups que hi participen.

La programació del festival aborda des de diferents perspectives els eixos que explora Ullal: la potència de l’acció directa, la importància de crear contra memòria, la necessitat d’imaginar futurs amables des de
pràctiques ja existents, la força dels cossos i desitjos que trenquen amb la norma i la urgència de denunciar la violència de les estructures repressives que ens controlen diàriament.

En aquesta línia, l’exposició s’estructura en cinc eixos que utilitzen la imatge de la boca i l’ullal per recollir les diverses temàtiques. Així, un dels eixos és Dents tortes, que s’obre a les imatges que recullen pràctiques i experiències encarnades, explorant els marges d’allò normatiu i convencional. L’altre temàtica es diu A queixalades i recull la diversitat de lluites diàries i les resistències quotidianes que tenen lloc a Barcelona.
Fent Saliva, dirigeix la mirada a aquells projectes col·lectius i de barri que fan dels desitjos utòpics una possibilitat real aquí i ara. 

L’altre eix temàtic, Dentera, assenyala i recull les situacions de violència estructural (racista, masclista, institucional, policial, etc.) que es viuen a la ciutat i l’últim àmbit es diu Paluego i és un espai destinat a imatges d’arxiu que ajuden a configurar una contra memòria que assenyala i desactiva les violències exercides per la història oficial.

Amb la idea de col·lectivitzar un espai de pensament i trobada a través de les imatges, Ullal no ha establert un sistema de guanyadores ni premis. “L’esdeveniment pretén fomentar un espai de reflexió entre
individualitats, col·lectius i lluites de Barcelona on teixir xarxes i aliances des de les pràctiques artístiques”, asseguren els organitzadors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article