Calonge recuperarà un edifici en desús per destinar-lo a habitatge cooperatiu de gent jove

La cooperativa Sostre Cívic ofereix una alternativa “assequible i digna d’habitatge” a persones d’entre 18 i 35 anys


La cooperativa Sostre Cívic, conjuntament amb l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, impulsa el primer projecte d’habitatge cooperatiu específicament pel jovent tot recuperant un edifici rehabilitat que fins ara estava en desús i era propietat d’una entitat financera. L’objectiu és “oferir una alternatible assequible i digna d’habitatge” perquè els joves d’entre 18 i 35 anys del municipi es puguin emancipar. 

Les insciprions per optar a tenir un pis d’aquesta cooperativa s’han obert aquest dilluns, i els escollits pagaran una quota d’entre 280 i 400 euros al mes, així com una aportació inicial de 5.500 euros. A més, hi haurà quatre pisos que estaran destinats a persones amb ingressos inferiors i per això tindran una aportació mensual i inicial menor. La iniciativa forma part d’un projecte pioner a l’Estat, ja que fins ara no hi havia cap convocatòria per optar a habitatges cooperatius limitada als joves.

El bloc de pisos es va construir el 2008 i té planta baixa i dues plantes amb un total de 14 habitatges complets. Tenen rebedor, dues habitacions, un bany, un menjador, cuina i safareig. El 2021 es va reformar l'edifici per dotar-lo d'espais comuns i recuperar les condicions d'habitabilitat. A més, s'ha millorat l'eficiència energètica i una optimització de recursos a partir de compartir-los.

Els habitatges es gestionaran a partir d'un model cooperatiu en cessió d'ús. Es tracta d'un sistema que està entremig del pis de propietat i el de lloguer en què el pis pertany a la cooperativa i els veïns en són socis que participen en la cooperativa i tenen dret d'ús indefinit i transmissible a un preu assequible.

Principalment, els pisos estaran dirigits a joves del municipi i si queden habitatges lliures, es podrà obrir la convocatòria a altres joves de Catalunya. Per accedir-hi cal complir els requisits per optar a un pis de protecció oficial.

El període d'inscripcions es tancarà el 29 de maig i es faran tres sessions informatives i dues visites a l'edifici obertes als interessats. Es preveu que a partir de l'estiu els joves seleccionats ja entrin a viure en aquest bloc de pisos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article