‘Mirades Gatzara’, l’exposició de fotografia que visibilitza la interculturalitat arabocatalana a Barcelona

L’espai fotogràfic Francesc Català-Roca acull la mostra en el marc de les Jornades Gatzara, organitzades per la Fundació Bayt al-Thaqafa


L'Espai de Fotografia Francesc Català-Roca inaugura aquest dimarts al vespre l'exposició 'Mirades Gatzara: tot allò que compartim', una mostra que tracta la interculturalitat arabocatalana i que vol posar en valor, a través de la imatge, la riquesa que aporta l'intercanvi cultural i les migracions. Així, la mostra pretén potenciar el llenguatge visual com a eina per promoure la reflexió i la cohesió, i ajudar a combatre els discursos antiimmigració que van a l'alça.

L'exposició és fruit del primer concurs de participació ciutadana organitzat en el marc de les II Jornades Gatzara, impulsades per la Fundació Bayt al-Thaqafa. L'acte d'inauguració d'aquest dimarts comptarà també amb l'entrega de premis a les millors propostes fotogràfiques. El concurs, realitzat junt amb l'escola de fotografia Fuga Foto, ha comptat amb un jurat de prestigi per a fer la selecció de més de 20 propostes, entre els quals Joan Roura, o Anna Surinyach.

‘Mirades Gatzara: tot allò que compartim’, cofinançada pel laboratori de fotografia Visual Korner, és una exposició itinerant que pren inici a l'espai Francesc Català-Roca, on es podrà visitar fins al 13 de maig, els dimarts, dimecres i divendres de 17 a 19 hores. Després s'instal·larà al Convent de Sant Agustí, a Barcelona, al mes de juny.

Jornades Gatzara

Del 17 al 21 de maig la Fundació Bayt al-Thaqafa —entitat que acull persones migrades des de 1974 i les acompanya en el procés cap a la plena ciutadania des del respecte a la identitat pròpia— organitza les Jornades Gatzara, un punt de trobada i de reconeixement entre les diverses cultures arabomusulmanes i la catalana. A través d'un conjunt d'activitats culturals es promou la sensibilització i reflexió sobre la interculturalitat i la cohesió social.

La segona edició de les Jornades Gatzara se centraran en els orígens, l'evolució i la deconstrucció de la islamofòbia, amb l'objectiu d'entendre com neix la por vers el desconegut i promoure una mirada que valori tot allò que compartim i que ens enriqueix entre cultures, des de fa segles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article