Una cinquantena de joves aixequen les barreres d’Arc de Triomf per denunciar la “greu” situació de la Renfe

El nou moviment juvenil Batec crida a deixar de pagar els bitllets de Rodalies a partir de l’11 de maig


Una cinquantena de joves han aixecat aquest dimecres les barreres de l'estació d'Arc de Triomf per denunciar la “greu” situació del transport de Rodalies i altres “dificultats” de l'Estat, com l'accés a l'habitatge o a una feina en bones condicions. Es tracta del moviment juvenil Batec, que s'ha presentat amb aquesta acció i que, segons han explicat, vol ser “un nou espai mobilitzador” davant les “crisis” de l'Estat espanyol.

En declaracions davant dels mitjans de comunicació, una de les portaveus del moviment ha afirmat que Rodalies és “un desastre que té responsables” i ha retret a l'Estat espanyol la manca d'execució de les inversions promeses a Catalunya d'Adif i Renfe en els últims anys.

El moviment lamenta els retards i avaries diàries d'aquest servei ferroviari i les “promeses de millora que no arriben”. Per això han fet una crida a deixar de pagar els bitllets a partir del dimecres 11 de maig. "Perquè l'Estat espanyol compleixi amb Catalunya hi ha de perdre alguna cosa. Fins que no paguin, no paguem", ha defensat un dels seus portaveus.“Els governs espanyols saben que si no compleixen amb Catalunya no els passa res”, han assegurat.

Batec s'ha presentat aquest dimecres amb una primera acció com a preludi de la crida a deixar de pagar els bitllets. Una cinquantena de joves han obert les barreres d'Arc de Triomf cap a les 9 del matí perquè els usuaris de Rodalies passessin sense bitllet i han enganxat papers a les màquines validadores i als panells informatius amb el missatge “Si Madrid no paga, no paguem!”.

Segons han explicat davant dels periodistes, són un moviment juvenil organitzat arreu de Catalunya que treballarà en xarxa per “dur a terme accions per a la conquesta de drets” davant de les “dificultats” de l'Estat que els plantegen un “futur incert”. Els joves que impulsen Batec venen dels moviments estudiantils, del lleure educatiu i d'organitzacions diverses del teixit associatiu català, han indicat.

Renfe denunciarà Batec

Renfe ha anunciat que denunciarà el moviment estudiantil i ha indicat que Rodalies és “un servei públic” i que entrar-hi sense pagar és “un frau” contra la ciutadania que el finança. Fonts de la companyia han remarcat que entenen que es pugui “protestar” i “reclamar millores en el servei” però que hi ha “multitud de canals per fer-ho”.

A més, l'operador ha dit que està fent “un important esforç d'inversió per millorar el servei de Rodalies de Catalunya” amb treballs al Corredor Mediterrani, La Sagrera, Sant Andreu Comtal, Molins de Rei, Mollet Sant Fost o Molins de Rei, entre d’altres.

D'altra banda, fonts de Renfe han recordat que els títols de transport inclouen en el preu l'assegurança obligatòria de viatgers i que, si es viatja sense, no se'n té quan s'utilitzen les estacions i els trens.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article