Barcelona demana a la Sareb la gestió municipal de tots els pisos que té a la ciutat

El consistori reclama lloguers socials per a 250 famílies en emergència habitacional sota amenaça de sancions


L’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Sareb la gestió municipal de tots els pisos que té a la ciutat, segons la regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucía Martín. El consistori calcula que l’anomenat “banc dolent” té 824 habitatges a la ciutat, a banda dels prop de 200 que gestiona l’executiu municipal en virtut d’un conveni amb l’entitat del 2015 i dels 154 que consten també com a propietat de l’ens al registre d’immobles buits.

La petició s’ha fet en el marc de la primera reunió del consistori amb la Sareb, ara que és de majoria pública, durant la qual Martín també ha exigit, sota amenaça de sancions, que ofereixi un lloguer social a les 255 famílies en procés de desnonament que viuen en algun dels seus immobles.

En sortir de la reunió, la regidora ha demanat que, un cop aquest operador ja és majoritàriament públic (un 50,14% de les accions de la Sareb són ara de propietat estatal), “té més sentit que mai” que aquests habitatges passin a ser de gestió pública.

255 famílies en situació d’emergència habitacional

Sobre les 255 famílies en situació d’emergència habitacional, Martín ha recordat que és un “imperatiu legal” oferir-los un lloguer social i ha advertit que, en cas contrari, l’Ajuntament aplicarà la llei. En aquest sentit, ha subratllat que ja s’han obert diferents expedients sancionadors contra la Sareb, i que fins al moment el consistori ha cobrat 300.000 euros en multes imposades a aquest operador.

Pel que fa als 154 habitatges buits, Martín ha reclamat a la Sareb que certifiqui si efectivament ho estan avui dia —“que per l’experiència que tenim, sabem que majoritàriament no ho estaran”— i passin immediatament a ser de gestió pública perquè els pugui afegir a la borsa d’habitatge públic disponible.

Finalment, Martín ha subratllat que el consistori ha estat “molt contundent” en la petició, i ha afegit que ha constatat “certa predisposició” dels interlocutors. En tot cas, el consistori ha demanat “rapidesa i concreció”, i Martín espera que en els pròxims dies es pugui veure algun moviment.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article