Obert el termini per sol·licitar els ajuts del Fons d’Infància 0-16 de Barcelona

Les ajudes oscil·len entre els 100 i els 475 euros mensuals i es perceben durant un màxim de sis mesos


L’Ajuntament de Barcelona preveu publicar aquest dimecres les bases de la nova convocatòria del Fons d’Infància 0-16. La tramitació per accedir als ajuts s’estipula entre el 12 de maig i el 10 de juny.

El fons estarà dotat inicialment amb uns 12 milions d’euros, tot i que la partida definitiva dependrà de la tramitació i del volum de persones que compleixin els requisits per accedir-hi. El consistori subratlla que és una de les partides pressupostàries “més importants” de l’àrea de Drets Socials. L’any passat va arribar a 17.424 menors de 10.265 famílies diferents, 2.001 monomarentals, la qual cosa va suposar una inversió de 9,98 milions d’euros.

Les ajudes oscil·len entre els 100 i els 475 euros mensuals i es perceben durant un màxim de sis mesos, en funció del nombre d’infants a càrrec i del volum d’ingressos de la unitat familiar, que en qualsevol cas ha de ser usuària dels Serveis Socials municipals. En el cas de les famílies monomarentals, s’afegeix una prestació complementària de 100 euros més.

En la convocatòria d’aquest any, l’àrea de Drets Socials ha introduït canvis per incrementar el nombre de persones que poden sumar-se a la convocatòria, com per exemple incloure infants atesos a través del Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER).

Igualment, enviarà missatges informatius de manera proactiva a les persones que ja compleixin els requisits per informar-les de la possibilitat d’accedir a aquesta prestació i permetrà fer la gestió des de diferents canals. Per exemple, la sol·licitud es podrà articular a través del Portal de Tràmits genèric de l’Ajuntament i també s’habilitaran una cinquantena de punts físics d’assessorament. Els 40 Centres de Serveis Socials disposaran també de cartellera i material de difusió específic.

L’Ajuntament subratlla que aquest fons té un impacte “indiscutible” en la reducció de la pobresa material severa i en la millora del benestar dels infants i les seves famílies. Alhora es fa ressò d’un estudi del març passat de la Taula del Tercer Sector Social que considerava que les “barreres d’accés” a aquest fons són “menors” i el procés és “més accessible” que en el cas de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) que atorga l’Estat i la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) que gestiona la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article