Barcelona lluirà el seu orgull LGTBIQ+ amb activitats artístiques i festives per tota la ciutat durant un mes i mig

El tret de sortida de ‘L’Orgullosa’ serà el 21 de maig i culminarà amb una gran gala musical a Montjuïc pel 28J


Barcelona lluirà el seu orgull LGTBIQ+ amb activitats artístiques i festives per tota la ciutat durant un mes i mig. ‘L’Orgullosa’, com s’ha batejat la campanya de promoció de les diversitats sexuals i de gènere que recorrerà els diferents barris de la ciutat, convidarà la ciutadania a gaudir de tallers i actes que volen mostrar la pluralitat de les mirades dels col·lectius.

Les activitats s’iniciaran el 21 de maig, amb la Festa del Centre LGTBI de Barcelona, però el gruix més important dels seus actes tindrà lloc durant tot el mes de juny, amb una programació “descentralitzada, intergeneracional, transfeminista i interseccional”, i culminarà amb una gran gala musical a l’Anella Olímpica de Montjuïc el 28J, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.

Així, l’Ajuntament vol fer un pas més enllà dels actes tradicionals, com la penjada del penó amb els colors de l’Arc de Sant Martí al balcó o la concentració d’entitats de la plaça Sant Jaume. Per això, a banda d’aquests actes, s’ha optat per promoure una programació específica que apropi la realitat del col·lectiu LGTBIQ+ a tota la ciutadania durant diverses setmanes. A més, la campanya ‘L’Orgullosa’ compta amb cartell propi, una il·lustració de Javier Navarro.

La tinenta d’alcaldia responsable de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, s’ha mostrat satisfeta amb la iniciativa, ja que ha recordat que un dels objectius del mandat era generar més aliances i posar l’èmfasi en el fet que la defensa, la reivindicació i la millora dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ es fes amb un esforç de promoció de la diversitat. “L’Orgullosa és la ciutat de Barcelona, la seva gent, i per primer cop amb programació municipal”, ha afirmat en roda de premsa.

Activitats descentralitzades

Una de les primeres activitats serà la Festa del Centre LGTBI, que es farà dissabte 21 de maig, el més pròxim a la data del 17 de maig, quan se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. El Centre farà una jornada de portes obertes i comptarà amb tallers i activitats tant a l’interior, com a l’exterior. A la tarda, la festa es traslladarà a la zona per a vianants de la ronda de Sant Antoni, amb diferents actuacions musicals.

Durant el mes de juny, ‘L’Orgullosa’ recorrerà els barris de la ciutat amb un programa d’activitats elaborat en col·laboració amb les entitats i els agents locals que durant tot l’any treballen per reivindicar els drets LGTBIQ+. Per exemple, es podrà recordar Flor del Campo al seu barri de la Trinitat escoltant flamenc; participar en una jornada de famílies diverses a Sant Martí; compartir una tarda de Sarao Drag a una plaça de Gràcia; cosir un vestit per deconstruir el gènere; escoltar un cor de veïnes cantant sobre la memòria del col·lectiu LGTBIQ+, i participar en un taller col·lectiu per canviar de nom els contes infantils i incloure-hi les famílies de sexualitat dissident.

A més a més, s’oferiran activitats d’equipaments i serveis en centres cívics i biblioteques i diferents museus acolliran també activitats dins el programa de Museus LGTBI.

Gran gala musical a Montjuïc

Per acabar, el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, la ciutat estrenarà una festa ciutadana “per celebrar la diversitat, l’amor, les dissidències, les corporalitats diverses i l’orgull del col·lectiu”. Concretament, serà una gala musical que es farà a l’Anella Olímpica de Montjuïc i que comptarà “amb una cuidada programació de proximitat”. Per ara, no es coneix el cartell d’aquesta festa, que s’anunciarà pròximament.

La comissària Sarai García ha assegurat que la gala “serà una bomba” i ha avançat que hi haurà “processos participatius” entre artistes que no han actuat mai junts.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article