Arriba a Barcelona la segona edició de la Setmana del Llibre Social

L’esdeveniment se celebrarà del 7 a l’11 de juny i comptarà amb autores com Natza Farré, Desirée Bela-Lobedde i Nadia Ghulam, entre altres


Després de l'èxit de la primera edició, celebrada el novembre de 2021, la Setmana del Llibre Social torna aquest juny per consolidar-se com la cita indispensable pel sector del llibre i de l'acció social. Aquest esdeveniment va néixer l'any passat de la mà del diari de l'acció social a Catalunya, el Social.cat, amb l'objectiu de destacar el paper de les autores i autors, editorials, llibreries i el públic lector que aposten per les obres de temàtiques socials com els feminismes, les migracions, la salut o la diversitat. Enguany, la jornada se celebrarà del 7 a l'11 de juny a cinc llibreries de Barcelona –Taifa, No Llegiu, Ona, Documenta i La Tribu–, on es presentaran novetats editorials que posen el focus en àmbits socials, amb la intenció d'alimentar debats i ampliar mirades.

Des del Social.cat volem omplir el buit de la creació literària referent a l'acció social a Catalunya. És per això que impulsem la Setmana del Llibre Social, un esdeveniment anual que aglutina les lletres socials, presenta referents pròxims i alimenta el debat. Les activitats són gratuïtes, però per qüestions d'aforament cal inscripció prèvia, que es pot fer a través del web.

La Setmana del Llibre Social arrencarà a la llibreria Taifa dimarts 7 de juny a les 19h tot donant veu a Eloy Fernández Porta, que presentarà el seu llibre Los brotes negros i participarà del debat Joves i salut mental: un binomi en equilibri? juntament amb Hernán Sampietro, vocal de drets d'ActivaMent.

El dimecres 8, la llibreria No Llegiu acollirà la xerrada El poder de les paraules: el llibre com a eina d'acció social, en la qual participaran, per una banda, l'artista i activista Marta Fàbregas i Camila Oliveira, coautores de Brians: mujeres invisibles, i Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba, impulsora del projecte; i, per l'altra, Míriam Hatibi, Alpha Omar i Aya Zuidi, coautors –entre altres creadors i joves migrats– de Viatge a Mart.

La llibreria Ona serà la seu del debat Violències masclistes: sobrevivint al patriarcat. Per aquesta conversa, dijous 9 de juny comptarem amb Natza Farré, periodista i autora de Tinc algunes certeses i molts dubtes; la psicòloga especialitzada en violències maslclistes Alba Alfageme, autora de Quan cridem els nostres noms; i la il·lustradora Marta Bellvehí, que presentarà la seva primera novel·la, Bruna Brown.

El divendres 10, la llibreria Documenta acollirà la presentació de Hija de inmigrantes, de Safia El Aaddam, qui, juntament amb Desirée Bela-Lobedde, activista antiracista i autora de Minorías, i Imane Raissali, més coneguda com Miss Raisa, rapera i autora de Pondré los colores, participaran del debat Racisme, identitat i gènere: la veu de les dones racialitzades.

Aquesta segona edició de la Setmana del Llibre Social conclourà dissabte 11 de juny a les 11h a la llibreria La Tribu, on se celebraran dues activitats per al públic infantil i familiar. Primer, l'escriptora i activista afganesa Nadia Ghulam farà un contacontes del seu llibre El país dels ocells sense ales i, després, el Col·lectiu Pirulís, plataforma d’artistes que reivindica l’ús lliure de les columnes publicitàries com espais d’expressió artística i de manifestació, durà a terme un taller d'art per la pau.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article