Les AFA, indignades perquè Educació passa la gestió del lleure de setembre a empreses privades

Les direccions contractaran les empreses i comptaran amb les que ja fan l’espai migdia


Les direccions dels centres educatius seran les encarregades de contractar les empreses que portaran a terme les activitats de lleure durant les tardes de setembre, quan hi haurà jornada intensiva per l'avançament del curs escolar, segons han indicat fonts d'Educació. Les empreses amb les que es comptarà seran les que ja estiguin desenvolupant l'espai migdia als centres amb l'objectiu de donar-hi coherència pedagògica.

Les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (aFFaC) han acusat Educació de deixar-les al marge del lleure educatiu del setembre. El Departament ha defensat que no pot enviar diners a les associacions i que la manera més senzilla per gestionar-ho és que la contractació la facin les direccions.

La conselleria ha explicat que el Departament no pot enviar diners a les AFA, que no tots els centres en tenen i que s’ha de garantir una via de finançament de recursos per a totes les activitats. Ha afegit que la gestió de tardes de setembre serà supervisada pels serveis territorials, que acompanyaran les direccions en les contractacions.

En aquest sentit, aquesta setmana s’informarà els equips directius que les entitats que podran contractar han d’estar sota el paraigües del projecte educatiu del centre, dins de la programació anual i avalada pel consell escolar del centre, on destaquen que hi ha representada l’AFA.

Educació ha defensat que amb aquesta gestió es facilita i prioritza que allò que ja s’està fent als centres, continuï fent-se igual ja que aquestes empreses coneixen l’alumnat i els espais i són els mateixos monitors.

Crítiques de l’aFFaC

Des de l’aFFac en canvi rebutgen aquests arguments i critiquen el que se’ls va comunicar en una reunió dijous passat. L’associació assegura que aquesta forma de fer confirma els seus temors sobre l’avançament del curs escolar i l’aplicació de la jornada intensiva, perquè “fomenta la privatització de l’educació mitjançant la cessió del temps de lleure a empreses privades”.

L’organització ha assegurat que els van explicar que en el cas de les centres concertats sí s’atorgarien subvencions per tal que puguin gestionar les activitats de lleure al setembre. En el cas de les AFA, afirmen que els van comunicar que no se’ls podien donar els diners perquè tenen un “funcionament irregular”, extrem que neguen des del Departament d’Educació.

En un comunicat, l’aFFaC ha lamentat l’actitud de “constant menyspreu, manipulació i engany” cap a les famílies i ha acusat la conselleria de mentir i d’incomplir acords. De la seva banda, la conselleria ha lamentat la manipulació d’una reunió de treball que assegura que tenia tota la voluntat d’entesa amb l’entitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article