El 24% de les famílies nombroses no pot assumir les despeses de les vacances

L’estudi de FANOC assenyala que la tornada a l’escola és l’altre cost més difícil d’afrontar per a aquestes famílies


Una enquesta realitzada per l'associació de famílies nombroses de Catalunya (FANOC) ha donat a conèixer que tant la tornada a l'escola com les vacances són les despeses més difícils d'afrontar per a les famílies nombroses. De fet, el 24% no pot fer vacances.

L’estudi ha recollit les dades de 300 llars catalanes de famílies nombroses. Segons l’enquesta, el 94% dels fills d’aquestes famílies realitzen activitats extraescolars perquè els pares puguin conciliar. D’altra banda, el 47% de les llars no tenen pressupost per les activitats d’oci. La presidenta de FANOC, Emília Tarifa, ha assenyalat que “cal posar el suport a les famílies com una prioritat” i ha denunciat que les taxes de pobresa en aquestes famílies “han crescut com mai”.

L’enquesta també mostra que el 5,7% de les famílies nombroses són monoparentals, que el 57% gasta entre 500 i 1.000 euros al mes en la cistella de la compra i que el 60% dels fills van a l’escola pública, entre d’altres.

Pel que fa al temps d’oci, el 47% no té pressupost per aquestes activitats, tot i que el 44,5% afirma que tots els dies de la setmana passa temps junts en família.

Tarifa ha afirmat que l’augment de les taxes de pobresa “té molt a veure” amb “la progressiva supressió o reducció de prestacions a les famílies tant per part de la Generalitat com dels ajuntaments”.

D’altra banda, ha manifestat la urgència de “restaurar la prestació universal per fill a càrrec de 0 a 3 anys i de 0 a 7 anys en el cas de famílies monoparentals o nombroses, que el Govern va suprimir l’any 2011”. Ha expressat que cal augmentar-la progressivament, “com està aprovat en la Llei de Protecció a les Famílies, que no s’està complint”. “Ens juguem el nostre futur amb una de les taxes de natalitat més baixes del món”, ha assegurat.

La mitjana de fills per família nombrosa és de 3,2, segons l’enquesta, mentre que a Catalunya n’hi ha 141.831 llars d’aquest tipus, segons dades de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article